Orbán: Magyarország elég erős ahhoz, hogy kimaradjon a háborúból
Orbán: Magyarország elég erős ahhoz, hogy kimaradjon a háborúból

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 03. 09.
Hazánk ki fog maradni az orosz-ukrán háborúból, és az érdekeit sértő szankciókat továbbra is sikeresen meg fogja vétózni - mondta a miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitóján.

Nagy nyomás lesz, préselni fognak bennünket, de elég erősek vagyunk - miután nem koalíciós kormányunk van - hogy kimaradjunk a háborúból”

– tette hozzá Orbán Viktor.

A kormányfő azt ígérte, hogy az orosz energiaellátást fenn fogják tartani, a rezsicsökkentett árakat képesek lesznek finanszírozni, valamint 4,7 milliónyi munkahelyet is képesek lesznek megvédeni, sőt növelni.

Hozzátette, hogy a kis- és középvállalkozásokat akkor is támogatni tudják majd speciális programokkal, ha a jegybanki alapkamat magasan marad, valamint a beruházások ösztönzését is elvégzik, az ahhoz szükséges energiakapacitásokat pedig kiépítik.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!