Orbán: február 1-jéig meghosszabbítják a korlátozó intézkedéseket
A miniszterelnök kijelentette, azon fognak dolgozni, hogy a 2021 kiemelkedően jó éve legyen a magyaroknak
Orbán: február 1-jéig meghosszabbítják a korlátozó intézkedéseket

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

2021. 01. 08.
Február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Hangsúlyozta: az a célja, hogy 2021 kiemelkedően jó éve legyen a magyaroknak.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

A koronavírus elleni vakcináról szólva a miniszterelnök közölte: szeretne mindenkit megnyugtatni, az oltások biztonságosak és szükségesek, és ha sor kerül rá, ő is beoltatja magát.

Egyelőre 80 ezer ember beoltására alkalmas vakcina érkezett az országba, amit a miniszterelnök kevésnek tart, ezért döntöttek a korlátozások, azaz az este nyolc és reggel öt óra közötti kijárási tilalom és a középiskolai digitális oktatás, fenntartása mellett. Az intézkedések november 11-én léptették életbe, és január 11-én jártak volna le.

"Ne rángassuk a szabályokat"

Amíg nincs elegendő vakcina, addig ezeket a kereteket fenn kell tartani - mondta a kormányfő.

Az első egy-két hónap még döcögni fog, de utána be kell gyújtani a rakétákat

- fogalmazott Orbán Viktor.

Orbán hangsúlyozta milyen fontos a kiszámíthatóság, ezért a többi országgal ellentétben nem akarja, hogy a fertőzési számtól függően "rángassuk a szabályokat", inkább abban hisz, hogy 

„legyen egy eredményt hozó, sikeresnek mutatkozó korlátozási rend, és egészen addig, amíg nincs elegendő vakcina, addig ezeket a kereteket tartsuk fönn, és rendezkedjünk be arra az életre, amit ilyen keretek között élni lehet”

A miniszterelnök hozzátette, ha csak a nyugati vakcinákra támaszkodunk, nagyon el fog nyúlni a folyamat, de ha máshonnan találunk megfelelő "kipróbált, biztonságos, bevált" oltóanyagot, Izraelből, Kínából vagy Oroszországból, felgyorsítható a dolog, és hamarabb fel lehet majd oldani a korlátozó intézkedéseket.

A miniszterelnök méltatta az egészségügyi dolgozókat, akik "rengeteg ember életét mentették meg", illetve kijelentette, hogy a tanárok is kiválóan teljesítenek."ahogy az ország küzd, az elismerésre méltó"

Ígéretet tett arra is, hogy a kormány nemcsak visszaállítja a munkahelyek számát, hanem többet fog teremteni, mint amennyit a vírus tönkretett.  Azt is hangsúlyozta: nem egyszerűen el akarja hárítani a válságot, hanem azt akarja, hogy

2021 egy kiemelkedően jó éve legyen a magyaroknak.

A Capitoliumi ostromról

Orbán Viktor részvétet nyilvánított az áldozatok családjainak, és kijelentette, mivel "nem szeretjük, ha bennünket minősítenek, ezért mi sem minősítünk másokat, nem szólunk bele az amerikaiak dolgába", ugyanakkor hozzátette:

"szurkolunk nekik, hogy sikerüljön".

A miniszterelnök utalt rá, hogy nem ismeretlen a helyzet Magyarország számára sem, ahol "a parlamenttel szemben is léptek fel erőszakkal csoportok, köztük baloldali politikusok is", majd röviden méltatta a magyar rendőröket.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!