Orbán csődről beszél: az Unió kéri a törlesztést a hitelből, amiből Magyaroroszág egy forintot sem kapott
Orbán csődről beszél: az Unió kéri a törlesztést a hitelből, amiből Magyaroroszág egy forintot sem kapott

Facebook/Orbán Viktor

2023. 06. 30.
"A csőd szélére sodorták az Európai Uniót. Tudni akarjuk, kik felelnek ezért!" - közölte a miniszterelnök a Facebook-oldalán.

Orbán Viktor a bejegyzésben közzétett videóban arról beszélt, hogy Brüsszelben hamarosan kezdődik az európai uniós tagállamok vezetőinek csúcstalálkozója.

"Egyetlen dolgot kérdez most itt Brüsszelben mindenki: hová lett a pénz?" - mondta. Ugyanis - folytatta a kormányfő - az Európai Bizottság benyújtott egy költségvetésmódosítási javaslatot: "újabb súlyos százmilliárdok" befizetését kéri a tagállamoktól.

Orbán Viktor szavai szerint adódik a kérdés, hogy jöhetett létre ez a helyzet, hogyan sodorhatták a csőd szélére az Európai Uniót.

A nagyobb tételeket sorolva ismertette: 50 milliárd eurót akarnak kérni a tagállamoktól, hogy odaadhassák Ukrajnának, "miközben azzal a pénzzel sem tudnak elszámolni, amit eddig adtunk".

Sok pénzt akarnak a tagállamoktól, hogy ki tudják fizetni a korábban felvett európai uniós hitelek kamatait - tette hozzá. Orbán Viktor megjegyezte:

ezek azok a hitelek, amelyekből ezidáig Lengyelország és Magyarország "egyetlen fityinget sem látott".

A miniszterelnök frivolnak nevezte, hogy még több pénzt akarnak tőlünk a migrációra, de nem a határvédelemre, hanem hogy behozhassák a migránsokat és "természetesen magukról sem feledkeztek meg: eurómilliárdokat kérnek a brüsszeli bürokraták fizetésének emelésére".

Orbán Viktor kijelentette: a magyar álláspont világos, először tudni akarjuk, mire költötték el "azt a rengeteg pénzt, amit eddig adtunk". "Utána választ várunk arra a kérdésre: kik felelősek azért, hogy a csőd szélére jutott az Európai Unió" - zárta szavait.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!