Orbán bejelentette, milyen új szabályok lépnek életbe szombattól
Módosul a kijárási tilalom, rengeteg hely kinyit a védettek előtt
Orbán bejelentette, milyen új szabályok lépnek életbe szombattól

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

2021. 04. 30.
Újabb szakaszhatárhoz érkezünk a járvány elleni küzdelemben, szombattól a kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

A kormányfő azt mondta, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.

Csütörtök estére már több mint 3,91 millióan megkapták az oltásukat, ezért pénteken biztos eléri a négymilliót a beoltottak száma, így szombaton életbe léphetnek az új szabályok

- közölte a miniszterelnök.

A 16 és 18 év közöttiek oltása Pfizer-vakcinával az érettségiket követően, május 10-e után indul - tudatta a kormányfő.

Annyi vakcina van Magyarországon, hogy az összességében mindenki számára elegendő, aki be akarja magát oltatni. Most már csak az embereken múlik, hogy fölvegyék az oltást - hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök leszögezte, még nem vagyunk túl a járványon, felelősségteljesen kell viselkednünk.

"Szamárság", hogy nem utazhatnak a kínai vakcinával oltottak

Orbán a műsorban azt mondta, hogy a felmérések szerint a kormánypárti emberek körében 70 százalék az oltáspárti, míg a baloldaliak körében ugyanez az arány csak 59 százalék. A miniszterelnök politikai oldaltól függetlenül arra kérte az embereket, hogy ne hallgassanak az oltásellenes hangokra.

A miniszterelnök szerint "szamárság" az az információ, hogy azok, akiket kínai vakcinával oltottak be, azok majd nem tudnak utazni a nyár során szabadon. 

"Biztosak lehetünk abban, hogy semmilyen korlátozás nem lesz. Akármilyen vakcinával oltottak be egy magyar embert, mindenképpen tud majd utazni"

- fogalmazott Orbán. Majd megerősítette a tegnapi kormányinfón elhangzottakat: Szijjártó Péter külügyminisztert felhatalmazta arra, hogy kétoldalú megállapodásokat kössön a különböző országokkal a védettségi igazolások elfogadását illetően. 

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!