Orbán: A nyugat a háború pártján áll, Magyarország pedig a béke oldalán
Cikkünk folyamatosan frissül
Orbán: A nyugat a háború pártján áll, Magyarország pedig a béke oldalán

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

2022. 09. 26.
Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés évadnyitó ülésén elmondott beszédében keményen ostorozta az uniós döntéshozókat az orosz-ukrán háború miatt bevezetett szankciók, és azok gazdasági következményei miatt. Szerinte a nyugat a háború pártján áll, a szankciókról pedig nem demokratikus módon döntött Európa.

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Mint mondta, egy lokális fegyveres háborúval és egy globális gazdasági háborúval állunk szemben. Szerinte a világ egyre nagyobb része válik a háború elszenvedőjévé.

Köszönhetően annak, hoggy a nyugati szankciók nyomán globális gazdasági háborúvá vált a az orosz-ukrán fegyveres konfliktus.

Mint mondta, arra kell készülnünk, hogy idén és jövőre is folytatódik a háború.

A nyugat a háború pártján áll, Magyarország pedig a béke oldalán

– mutatott rá, majd azt mondta, hogy „azonnali fegyverszünetet és békeszünetet követelünk”.

Ezután arra is kitért, hogy a családokat leginkább a háború gazdasági következmények érintik közvetlenül, elsősorban az infláció. Kiemelte, hogy az árnövekedést egyértelműen a szankciók okozták. Így azokért a brüsszeli politikai döntéshozókk a felelősek.

„Most látunk először olyat, hogy törpe vet ki szankciót egy óriásra”

– mondta a kormányfő Európa és Oroszország viszonya kapcsán. Szerinte Európa a szankciókkal lényegében lábon lőtte önmagát.

Így emiatt ráadásul Európában egyre többe a dühös ember. „Mi is azok vagyunk” - tette hozzá.

Kiemelte, hogy a szankciók bevezetése nem demokratikus módon történt, azokról ugyanis a brüsszeli bürokraták és a politikai elit döntött.

Beszéde folyamán megemlítette, hogy újabb nemzeti konzultációt indítanak annak kapcsán, hogy a magyarok támogatják-e az újabb szankciók bevezetését.

Reakciók

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom frakcióvezetője a kormányfő beszédére reagálva elmondta, hogy

„Nem hallottunk semmi újat a miniszterelnöktől.”

Mint azt a politikus elmondta, ő is fontosnak tartja a nemzeti konzultációt, de szerinte nem olyan kérdésekben kéne kiírni, amikben már amúgy is döntött a kormány.

Majd megkérdezte a miniszterelnököt, hogy mi az oka annak, hogy Orbán Viktor Versailles-ben megszavazta a Moszkvával szembeni szankciókat.

Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány számíthat a Mi Hazánk támogatására, amennyiben őszintén kívánja képviselni a magyar nemzet érdekeit Brüsszelben.

A frakcióvezetője beszéde későbbi részében javasolta, hogy pluszbevételek céljából vessenek ki digitális adót, ahogyan Ausztria tette, továbbá a párt vezetője egyértelművé tette, hogy leállítaná a multik támogatását és a romaügyi programokat is.

Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője felszólalásában arról kérdezte a kormányfőt, hogy ha ennyire kritizálja a szankciókat, akkor árulja el, mégis milyen alternatívát javasol azok helyett.

A frakcióvezető politikus elmondta, hogy szerinte az alternatívakínálás elmaradt a kormány részéről. Többször Orbánnak szegezte a kérdést, hogy mit kellett volna tenni a szankciók elfogadása helyett.

„Mondjon alternatívát a szankciók helyett!”

– fogalmazott.
 

(Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!