Orbán: a karácsony maga is egy csoda - Istennek gyermeke született, aki eljött közénk
A miniszterelnök a hanuka reménységéről is beszélt
Orbán: a karácsony maga is egy csoda - Istennek gyermeke született, aki eljött közénk

Facebook/Orbán Viktor

2021. 11. 29.
Karácsonyi és hanukai üdvözletet is közzétett Orbán Viktor a napokban. A miniszterelnök Facebook-oldalán videón gyermekek kérdéseire válaszolva elmondta, többször próbált már havat intézni karácsonyra, de nem sikerült, a magyarországi zsidó vezetőknek címzett levelében pedig a hanuka csoda valóságát hirdető lángokról szólt.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Gyerekek kérdéseire válaszolt  Advent első vasárnapján Facebook-oldalán közzétett videójában Orbán Viktor miniszterelnök.

"Idén is többezer levelet kaptam, a legkisebbek is írtak. Néhányat most itt válaszolok meg. Áldott adventet!" - írta bejegyzésében a miniszterelnök.

Megjegyezte,

többször megpróbált már havat intézni karácsonyra, de eddig még nem sikerült.

A kicsik azt is megkérdezték tőle, szokott-e unokáival társasozni, a mandarint vagy a narancsot szereti-e jobban, és hisz-e a karácsonyi csodákban.

"A karácsony maga is egy csoda. Az Istennek gyermeke született, és eljött közénk. Csodák minden nap vannak, csak nem mindennap vesszük észre"

- szögezte le Orbán.

"A hanuka lángjai a reménységet és a csoda valóságát hirdetik"

A magyarországi zsidó szervezetek vezetőinek címzett levél útján köszöntötte a hazai zsidóságot is hanuka ünnepén Orbán Viktor miniszterelnök .

Ahogy a nappalok rövidebbek, az esték pedig hosszabbak lesznek, egyre jobban vágyunk a fényre, a hagyományos finomságokra és a családi körben töltött, örömteli napokra - írta Orbán Viktor.

Az idei évben - folytatta -, amikor egy világjárvány és a népvándorlás hullámai között érkezik meg az ünnep,

még szebben ragyognak hanuka lángjai, melyek a reménységet és a csoda valóságát hirdetik.

Engedjék meg, hogy Magyarország miniszterelnökeként tisztelettel köszöntsem Önöket a fény ünnepén - zárta levelét a kormányfő.

(MTI/Hetek)

.
Előfizetői akció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!