Nincs hova hátrálni
Vélemény
Nincs hova hátrálni

Forrás: Hetek

2023. 11. 14.
Teljes törléssel fenyegette meg a Facebook az oldalamat, még a személyes fiókomat is. Hogy pontosan miért, azt nem lehet tudni. Az indoklás abszurd: állításuk szerint megsértettem a közösségi alapelveket azzal, hogy veszélyes személyekre és szervezetekre vonatkozó szabályokba ütköző bejegyzést osztottam meg.

Megjelent a Hetek Képbehozó magazinja, címe: „Keresztünk – Nyugaton a helyzet változó”. A kiadványban európai gyülekezetvezetők, meghurcolt keresztények, ismert bibliatanítók világítanak rá arra, hogyan változott meg a hívők megítélése nyugaton. A bookazine 4990 Ft helyett 3490 Ft a hetek.hu/konyvek oldalon.

Hogy pontosan mikor és mivel sikerült megsértenem e szent parancsot, nem tudom - mert korunk egyik legnagyobb techcége azt már nem képes a rendszerében abszolválni, hogy ezt a nem éppen elhanyagolható információt közölje velem, a vádlottal.

Annyi sejthető, hogy az izraeli háborús tudósításaimról lehet szó, mivel azóta csapott le rám kétszer is a cenzorpallos - igaz, az első esetről elfelejtettek tájékoztatni.

Sok lehetőségem nincs, fellebbezésemnek a Meta mesterséges intelligenciája ellen kábé annyi hatása van, mint szúnyogcsípésnek egy elefánt hátán. Kapcsolatba nem tudok lépni senkivel, ügyfélszolgálat nincs, magyarországi képviselet szintúgy. Ami annak függvényében különösképp érthetetlen, hogy egy Magyarországon is működő, szolgáltatást biztosító gazdasági vállalkozásról van szó, amely

úgy tűnik minden különösebb gond nélkül korlátozhatja magyar sajtóorgánumok és újságírók szólás-, vélemény- és sajtószabadságát.

Az "üdv a klubban", "valamit akkor jól csinálsz", "hozz létre új oldalt" reakciókat azért nem tudom elfogadni, mert ez egyben beletörődést jelent abba a helyzetbe, hogy az amerikai cégóriás azt csinálhat a magyar emberekkel, amit csak akar. És a magyar törvényhozás ezt tehetetlenül nézi egyelőre: holott a munkaidőnket, hirdetési pénzeinket, szellemi tartalmainkat lopja el most egy külföldi magáncég.

Meg kellene érteni, hogy nincsen hova hátrálni. Hogyha kiszorítanak minket a nyilvános felületekről, megfosztanak a tömegelérés lehetőségétől - akkor

nem csak engem és a Heteket ér sérelem, de közvetve a magyar szuverenitást is.

Persze legyinthetünk, hogy mi ebben az újdonság, százszor megtörtént már mindenkivel, szokjunk hozzá - de minden egyes ilyen néma sóhajtással az oly értékes szabadságunk egy szeletét nyújtjuk át a rajtunk nyerészkedő pénzéhes üzletembereknek.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!