Óriási botrány az ellenzéknél: Márki-Zay hazaárulással vádolta a Dobrevre átszavazó politikusokat
A miniszterelnök-jelölt folyamatos nyomásgyakorlást és kényszerítést is emlegetett az ügyben
Óriási botrány az ellenzéknél: Márki-Zay hazaárulással vádolta a Dobrevre átszavazó politikusokat

Forrás: Facebook/Márki-Zay Péter

2021. 10. 11.
Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje az ATV Híradójának gyakorlatilag hazaárulónak nevezte azokat a politikusokat, közszereplőket, akik korábban Karácsony Gergelyt támogatták, de visszalépése után nem Márki-Zay, hanem Dobrev Klára mögé álltak a második fordulóban. A miniszterelnök-jelölt később bocsánatot kért.

"Alapvetően nagyon szomorú vagyok, mert nyilvánvaló ebben a helyzetben Orbánnak a hatalomban tartását szolgálja ez a kiállásuk”

- jelentette ki a miniszterelnök-jelölt, majd még tovább ment, amikor árulónak titulálta a nem őt támogató közszereplőket:

„Nem csak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat."

Márki-Zay hozzátette, szerinte többeket különféle módszerekkel, folyamatos nyomásgyakorlással, zsarolással kényszerítenek arra, hogy álljanak ki a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje mellett, miközben ők is "pontosan tudják, hogy ezzel Orbán Viktort tartják hatalomban”.

„Sajnos többeket belekényszerítenek, belezsarolnak egy-egy ilyen nyilatkozatba, és nagyon kellemetlen nekik, mert még a saját családtagjaik is megvetik őket érte”

Egész pontosan két politikust említett meg akikkel kapcsolatban szerinte a nyomásgyakorlás fennáll, ezért nem támogatják őt a második fordulóban.

Az utóbbi napokban a Pármeszéd politikusai, Barabás Richárd és Erőss Gábor, valamint MSZP-s politikusok is, legutóbb Teleki László, az MSZP nemzetiségi tagozatának elnöke, illetve Kispest polgármestere, Gajda Péter is Dobrev Klára oldalára állt.

Barabás Richárd kikéri magának, Dobrev gyűlöletkampányt emleget

"Kikérem magamnak Márki-Zay Péter, hogy hazaárulásnak tartsd, ha valaki nem téged támogat. Azt is végtelenül bántónak tartom, hogy megint név nélkül vádaskodsz. Ez az irány káros az együttműködésre, amelyért nagyon sok párt és civil szervezet éveket dolgozott" - írta a Párbeszéd szóvivője Facebook-reakciójában.

"A magam részéről bocsánatkérést várok tőled. Szuverén ember vagyok, aki képes zsarolás és hazaárulás nélkül döntést hozni" - tette hozzá a politikus.

A kemény megnyilvánulásra Dobrev Klára is válaszolt:

"Hazaárulózni a Fidesz szokott. Senki nem hazaárulózott le eddig senkit az ellenzéki összefogásban. Soha. Mert ez tönkretesz mindent, amiért évek óta közösen dolgozunk.

Olyan határt lépett át Márki-Zay Péter, amit mindenki átléphetetlennek tartott" - szögezte le Facebook-posztjában.

"Ez már valódi gyűlöletkampány. Jól ismerjük ezt sajnos Magyarországon" - folytatta Dobrev, leszögezve, hogy tudja a dolgát, azaz, hogy összetartsa az összefogást "bármi áron és bárkivel szemben".

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hosszas huzavona után Karácsony Gergely úgy döntött, a második fordulóban visszalép Márki-Zay Péter javára, és minden támogatójától azt kérte, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnökére adja le a voksát. Márki-Zay beszédében hősnek nevezte Karácsonyt, és hozzátette, Dobrev győzelme csak Orbán újabb választási diadalát segítené. Ezen a DK és a Jobbik is felháborodott.

A jelölt mellett pár nappal ezelőtt a Momentum is kiállt.

Az előválasztás első fosrdulóján elért utolsó helyes eredménye miatt a Momentum elnöke, Fekete-Győr András lemondásra kényszerült, helyét ideiglenesen Orosz Anna vette át.

Frissítés: Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt Szombathely főterén tartott beszédben elnézést kért kijelentéseiért, melyeket a fáradtságának és kialvatlanságának tulajdonított. Kiemelte, hogy nem szokott senkit sem lehazaárulózni.

"Mea culpa, én legnagyobb vétkem"

- jelentette ki.

(ATV/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!