Nem voltak hajlandók kezet fogni az izraeliekkel az ír női kosárlabda-válogatott játékosai - videó
A mérkőzést végül Izrael nyerte 87-57-re
Nem voltak hajlandók kezet fogni az izraeliekkel az ír női kosárlabda-válogatott játékosai - videó

Youtube/FIBA - The Basketball Channel

2024. 02. 09.
Írország női kosárlabda-válogatottja nem volt hajlandó kezet fogni az izraeli játékosokkal az EuroBasket 2025 rigai selejtezőjén.

A nemzetközi sajtó által is felkapott ügy kapcsán Dor Saar, a zsidó állam válogatottjának egyik tagja úgy nyilatkozott, hogy az ír csapat „meglehetősen antiszemita”. A Basketball Ireland közlése szerint viszont az őket ért megjegyzések „uszítóak és teljesen pontatlanok” voltak.

Fontos momentuma volt a mérkőzésnek, hogy mindezen túl még a pálya közepére sem voltak hajlandó kivonulni a mérkőzés előtt a himnusz alatt, hanem a csapat végig a kispadnál állt. Az ír válogatott a mérkőzés kezdete előtt közleményben jelentette ki, hogy nem vesznek részt a hagyományos, mérkőzés előtti kézfogásokon és a pályára sem állnak ki a himnusz alatt.

Még a meccs előtt Sharon Drucker izraeli edző azt mondta, hogy Írország ezzel nem tiszteli azt, amit a játék szimbolizál. A Basketball Ireland ezt nem hagyta annyiban, és jelentette is Saar megjegyzéseit az európai kosárlabda vezető testületének, a Fiba Europe-nak.

A mérkőzést egyébként Izrael nyerte 87-57-re, amely itt nézhető vissza:

(BBC / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!