"Nem szabad feladni" - túlélte a spanyolnáthát, majd a rákot, most kétszer a Covidot is legyőzte egy 102 éves néni
Angelina Friedman 1918-ban a spanyolnáthán később pedig a rákon is sikerült felülkerekednie
"Nem szabad feladni" - túlélte a spanyolnáthát, majd a rákot, most kétszer a Covidot is legyőzte egy 102 éves néni

Forrás: Youtube/Inside Edition

2020. 12. 04.
Egy 102 éves New York-i lakos, Angelina Friedman élni akarásán, aki 1918-ban a spanyolnáthát és később rákbetegséget is túlélt, a koronavírus sem tudott kifogni, kétszer is sikeresen felgyógyult a Covid-19 betegségből. 

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Friedmant először márciusban diagnosztizálták a vírussal, amikor egy kisebb orvosi beavatkozás miatt az idősök otthonából kórházba szállították. Lánya, Joanne Merola szerint meglepte őket a diagnózis, hiszen anyja egyáltalán nem tűnt betegnek.

"Nem nagyon voltak tünetei az első alkalommal. A legsúlyosabb dolog a láz volt, ami körülbelül 10 napig tartott."

A beavatkozást követően a néni egy hetet kórházban töltött, mielőtt lábadozásra visszaszállították volna az otthonba. Áprilisban negatív lett a koronavírus tesztje. 

Röviddel azonban októberi, 102. születésnapja előtt ismét diagnosztizálták a vírussal. Ekkora már lánya szerint aggasztó tünetei lettek, köhögött, letargikus lett és ismét felszökött a láza. Azonnal elkülönítették az otthonban, és novemberig kezelték, amíg két negatív tesztet sikerült produkálnia.

Merola szerint anyja, most egészséges és boldog, és reméli, hogy története reménységet adhat másoknak is. 

"Édesanyám annyi mindenen keresztülment élete során. Egyszerűen nem szabad feladni. Küzdeni kell. olyan élni akarás mutatkozott meg benne, amit azelőtt sohasem láttam."

(Disrn/Hetek)

hetek
Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!