Mongóliában több mint 2 ezren fogadták el Jézust megváltójuknak egy nagyszabású evangelizációs fesztiválon
Az eseményt több száz helyi gyülekezet és a Billy Graham Evangelistic Association szervezte meg
Mongóliában több mint 2 ezren fogadták el Jézust megváltójuknak egy nagyszabású evangelizációs fesztiválon

Facebook/Billy Graham Evangelistic Association

2022. 09. 14.
Mongóliában több ezer emberhez juttatta el az evangélium üzenetét a Billy Graham Evangelistic Association keresztény szervezet egy hétvégi rendezvénysorozat keretein belül, aminek hatására több mint 2 ezer ember adta át az életét Jézusnak, adta hírül a szervezet.

A Billy Graham Evangelistic Association (BGEA) egy nonprofit keresztény szervezet, melynek legfőbb célkitűzése az örömhír terjesztése szerte a világban.

A BGEA beszámolója alapján több mint 17 300 ember vett részt a Franklin Graham nevével (is) fémjelzett két estés eseményen, a „Remény Fesztiválján”, melyet a mongol fővárosban, Ulánbátorban tartottak a múlt hétvégén.

A nagyjából 3,3 millió lakosú közép-ázsiai országban nagy hagyománya van a buddhizmusnak, de újabban a sámánizmus gyakorlata, és az elemek tisztelete is egyre népszerűbb.

Ebben a miliőben került sor a Billy Graham Evangelistic Association nagyszabású rendezvényére.

Mongólia történetében először történt meg, hogy több száz keresztény gyülekezet működött együtt egy ilyen, korábban nem látott méretű evangelizációs esemény megszervezésében.

A mongol kultúrát is bemutató program mellett a Remény Fesztiválján a világhírű evangélista, Billy Graham fiának evangelizációs üzenete is elhangzott. Üzenete végén Graham a közönséghez szólt, hogy ha szeretnék elfogadni a Jézus Krisztusban való üdvösség ajándékát, akkor jöjjenek előre, hogy így jelezzék szándékukat.

Hatására több mint 2000 ember jelezte, hogy szeretné befogadni Jézust a szívébe.

Közöttük volt Chuluu is, aki a fesztivál mindkét estéjén részt vett, miután a hét elején találkozott a BGEA munkatársaival. Chuluu elmondta, hogy mielőtt Jézus mellett elkötelezte volna magát, buddhista volt, de nyolc éve már nem is követte vallását.

Az örömhír hallatán viszont úgy döntött, Jézust választja – kétezer másik emberhez hasonlóan.

 (ChristianPost/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!