Elhunyt Morris Cerullo amerikai evangélista 
Elhunyt Morris Cerullo amerikai evangélista 

Forrás: Facebook/Morris Cerullo

2020. 07. 12.
A keresztény vezető, aki elnökök és miniszterelnökök felé is szolgált, és két ízben Magyarországra is ellátogatott, 88 évesen, tüdőgyulladással folytatott rövid küzdelem után költözött el. 

Családja pénteken még Facebook-bejegyzésben arra kérte a hívőket, imában támogassák meg Cerullo felépülését, aki akkor már kórházban feküdt.

"Kedves Barátaink, nagyra becsülnénk, ha azonnal imádkozni tudnátok Dr. Cerullóért, akit tüdőgyulladással kezelnek a kórházban. Kérünk benneteket, Theresáért is járjatok közben, aki folyamatos ápolásban részesíti. Neki is szüksége van az imáinkra, hogy erőt nyerjen. Előre is köszönjük, ha imáitokban megemlékeztek Morrisról és Theresáról!”

Halálhíréről június 10-én adott hírt hivatalos Facebook-oldala:

Dr. Morris Cerullo a New Jersey állambeli Passaicban született olasz apa és orosz zsidó anya gyermekeként. Szülei korán meghaltak egy autóbalesetben, így Morris számos árvaházban nevelkedett fel. 14 évesen fogadta be Jézust az életébe, mikor éppen egy ortodox zsidó árvaházban élt. Miután az árvaház vezetői megtiltották új hitének szabad gyakorlását az intézményben, elszökött. 

16 évesen kezdett el prédikálni, miután állítása szerint látomást kapott Istentől a pokolban szenvedő emberekről. Teológiát végzett New York államban 1953-ban, majd jovőbeli menyasszonyával, Theresával kezdett szolgálni. Az 1950-es évek elején az Isten Gyülekezetei felekezet iktatta be a szolgálatba.

Az evangélista később nemzetközi szolgálatba kezdett, és 1961-ben megalapította a Morris Cerullo World Evangelism szervezetet, hogy Jézus Krisztus evangéliumával a világ minél több országát elérje. Prédikált többek között Nigériában, Mexikóban, Brazíliában, a Fülöp-szigeteken, Koreában, Zimbabwéban, Dél-Afrikában, Kenyában, Indonéziában és Hollandiában is.

1994 novemberében és 2011 áprilisában Cerullo a budapesti Hit Gyülekezetében is szolgált, közel tízezer ember előtt.

2011 napi televíziós műsort indított „Victory Today” címmel, és több, mint 200 keresztény témájú könyvet szerzett. Dr. Cerullo élete során számos államfő és miniszterelnök felé is szolgált. 

68 éves feleségét, Theresát, két gyermekét, David Cerullót és Susan Petersont, hét unokáját és 9 dédunokáját hagyta hátra.

(CBN)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!