Miniszterelnök sajtófőnöke: Orbán előre szólt a NATO-főtitkárnak, hogy Putyinnal találkozik
Miniszterelnök sajtófőnöke: Orbán előre szólt a NATO-főtitkárnak, hogy Putyinnal találkozik

Forrás: Youtube/M1 Híradó

2023. 10. 27.
A HVG értesülése szerint nem Orbán kezdeményezte a találkozást Putyinnal, és nem is mondhatott rá nemet.

Havasi Bertalan a lap megkeresésére elmondta, hogy „A miniszterelnök minden ilyen találkozó előtt a Magyarország NATO- és EU-tagságából fakadó konzultációkat le szokta folytatni.”

A HVG értesülése szerint Orbán telefonon jelezte a NATO-főtitkárnak és az Európai Tanács elnökének, hogy hamarosan megbeszélést fog folytatni az orosz elnökkel Pekingben.

Állítólag a miniszterelnök azt is közölte, hogy nem ő kezdeményezte a találkozót, és nem térhetett ki a kezdeményezés elől.

(HVG / Hetek)

Képbehozó

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!