„Meghallgatva az ukrán elnököt, nyilvánvaló, hogy ez a háború elhúzódik” – kezet rázott Orbán és Zelenszkij
A kormányfő az EU-csúcson hangsúlyozta, hogy a béke pártján áll Magyarország
„Meghallgatva az ukrán elnököt, nyilvánvaló, hogy ez a háború elhúzódik” – kezet rázott Orbán és Zelenszkij

Facebook/Orbán Viktor

2023. 02. 10.
Életet menteni csak békével és tűzszünettel lehet. Mi, magyarok továbbra is a béke pártján állunk - hangsúlyozta a miniszterelnök a Facebook-oldalán csütörtökön közzétett videóban.

Orbán Viktor azt mondta, hogy a brüsszeli rendkívüli európai uniós csúcson meghallgatták Ukrajna elnökét.

Mint felidézte, Magyarország történetének legnagyobb humanitárius segítségét nyújtották az elmúlt évben Ukrajnának. "Több mint egymillió menekültet engedtünk át a határainkon, akik Ukrajnából érkeztek" - tette hozzá.

"Meghallgatva az ukrán elnököt, nyilvánvaló, hogy ez a háború elhúzódik. Nem számolhatunk azzal, hogy hamarosan véget ér" - jelentette ki a kormányfő. A miniszterelnök hangsúlyozta:

"mi magyarok továbbra is segíteni fogjuk humanitárius eszközökkel az ukránokat, de fegyvereket továbbra sem szállítunk".

Orbán Viktor továbbra is a béketárgyalásokat, a minél gyorsabb tűzszünetet és a tartós békét eredményező rendezést nevezte a magyar érdeknek.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!