Ömlenek a halálos fenyegetések: már az otthonánál is zaklatják a transzaktivisták J.K. Rowlingot
Az írónőnek csupán annyi a "bűne", hogy korábban nevetség tárgyává tett egy "menstruáló emberekről" szóló cikket
Ömlenek a halálos fenyegetések: már az otthonánál is zaklatják a transzaktivisták J.K. Rowlingot

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 11. 25.
J. K. Rowling három transzaktivistával került összetűzésbe, amiért azok – elmondása szerint – megpróbálták „megfélemlíteni” azzal, hogy tüntetőleg megjelentek háza előtt, és képet tettek közzé lakhelyéről a közösségi médiában.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

A Harry Potter 56 éves írónőjét korábban transzfóbiával vádolták, mivel 2020 júniusában nevetség tárgyává tett egy online cikket, melyben a „nők” szó helyett a „menstruáló emberek” kifejezést használta a cikk szerzője. Később egy heves hangvételű esszében védekezett az őt ért rágalmakkal szemben, azonban sikertelenül.

A tavaly indult eseménysor legújabb fejleményeként pedig múlt pénteken három transzaktivista pózolt Rowling edinburghi otthona előtt, miközben a transzpárti táblákat tartottak a kezükben.

A szerző lakcíme jól kivehető volt az aktivistákról készült fénykép hátterében, melyet igen széles körben osztottak meg Twitteren.

Ennek híre rövid úton eljutott Rowlinghoz is, aki azzal vádolta az aktivistákat, hogy le akarják járatni, és próbálják megfélemlíteni, amiért „a nők szexuális jogaiért emelt szót”. Holly Stars-ként, Georgia Frost-ként és Richard Energy-ként szólította meg az „akció” résztvevőit az írónő.

Arról is beszámolt egyébként, hogy ez idáig annyi halálos fenyegetést kapott a transzüggyel összefüggésben, hogy

„becsomagolhatná velük a házát”.

A miniszterelnök hivatalos szóvivője úgy fogalmazott az ügy kapcsán, hogy „Nem hiszem, hogy bárkit is célba kellene venni ilyen módon. Hiszünk abban, hogy mindenkinek joga van ahhoz, hogy méltósággal és tisztelettel bánjanak vele.

Az emberek pedig csupán addig oszthatják meg nézeteiket egymással, míg az ennek megfelelően történik.”

Holly Stars később nyilatkozatot tett közzé az ügyben a közösségi médiában. Elmondta, hogy eltávolították a fényképet, miután támadások érték miatta.

Stars egyébként az Egyesült Királyságban egy közismert „drag queen”, vagyis nőnek öltözött férfi, akinek saját sorozata van az Amazon Prime-on. A másik aktivista, Richard Energy egy „drag king” (férfinak öltözött nő) komikus, aki London-szerte szokott fellépni. Georgia Frost pedig – a harmadik aktivista – egy színésznő, aki számos BBC-s produkcióban szerepelt már.

(Daily Mail/Hetek)

.
Előfizetői akció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!