Kislányok nemváltó műtéteiért is fizetniük kell a biztosítóknak ezentúl Kaliforniában
Életkori határ nincs, szülői beleegyezést nem kérnek
Kislányok nemváltó műtéteiért is fizetniük kell a biztosítóknak ezentúl Kaliforniában

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 01. 06.
Kalifornia állam úgy döntött, hogy az egészségügyi biztosításnak ezentúl ki kell terjednie kiskorú transzgender lányok melleltávolító műtéteire is. A nemi diszfória miatti beavatkozást a "kozmetikai" kategóriából a "helyreállító" kategóriába helyezte át az állam biztosításért felelős biztosa.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Kijelentette, a normális női mellszövet "születési defektusból adódó rendellenes testfelépítésnek" tekinthető, így az egészségügyi biztosítási szolgáltatók nem tagadhatják meg a fiatalkorú transzgender páciensek műtéti költségeinek kifizetését. 

Számos gyermekjogi ügyvéd szólalt fel a változtatás ellen, mondván az súlyosan veszélyezteti a kiskorúakat.

"Erkölcstelen, kizsákmányoló és megvetendő próbálkozás ez arra, hogy még gonoszabbul kihasználják a gyermekeket a genderideológián keresztül"

- jelentette ki az ügyben Maria Keffler, a Partners for Ethical Care szervezet társalapítója. "A gyermekeken minden életkori korlát nélkül orvosi beavatkozás elvégzése szülői beleegyezés megkerülésével

a kaliforniai biztosítási ügynökség, melynek mottója a 'Védelem, megelőzés, megőrzés' annak pont ellenkezőjét teszi."

A LMBTQ-párti törvényhozók természetesen az "egyenlőség" diadalaként ünneplik a döntést.

"Minden pácienst, beleértve a nemi diszfóriában szenvedőket megillet a jog, hogy figyelembe vegyék speciális klinikai helyzetét. A diszkriminációnak nincs helye Kaliforniában, de máshol sem az egészségügyben"

- nyilatkozott a döntésről Evan Low kaliforniai tanácstag.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a közelmúltban a brit felsőbíróság úgy döntött, a 16 éven aluliak nem elég érettek ahhoz, hogy nemváltó műtétről döntsenek. A pert egy olyan hölgy kezdeményezte, aki visszafordíthatatlan negatív következményeket szenvedett el egy éretlenül meghozott hasonló döntés következtében.

(Disrn/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!