Kezdő vállalkozások számára is kedvező finanszírozást jelent a faktoring (x)
Kezdő vállalkozások számára is kedvező finanszírozást jelent a faktoring (x)

www.flexibill.hu

2022. 05. 13.
A tőkeszegény kezdő vállalkozások számára a legnagyobb nehézséget a piacra lépés jelenti, ez ugyanis jelentős pénzügyi forrásokat igényelhet. A klasszikus bankhitelhez azonban csak olyan vállalkozások juthatnak, amelyek lezárt és sikeres üzleti évet tudhatnak a hátuk mögött. Ilyen esetekben nyújthat megoldást a faktoring.

Ez egy PR cikk

A faktoring finanszírozás minden induló vállalkozás számára segítséget jelenthet a likviditási és finanszírozási problémák áthidalására, amennyiben a cég olyan szolgáltatást nyújt, amelynél a tényleges és a pénzügyi teljesítés időben elválik egymástól. A FlexiBill faktoringja révén visszanyerheted az irányítást pénzügyeid felett, amennyiben a biztonságra törekszel, és akadály nélkül növekednél.

Milyen nehézségekkel szembesül egy kezdő vállalkozás?

Számos akadály gördülhet egy induló vállalkozás útjába, ilyenek lehetnek a nem tervezett költségek, a cash flow és a finanszírozási problémák, amelyek egy tőkehiányos és nem hitelképes cég számára akár a működés ellehetetlenülését is okozhatják.

Sok iparágban tevékenykedő cég esetén jelenthetnek komoly kihívást a halasztott fizetésekből eredő nehézségek. Amennyiben a vevők 30, 60, esetleg 90 napra fizetnek, az gátolhatja a cég mindennapi működését, lassíthatja a fejlődését, előrehaladását, hiszen ez idő alatt is fizetni kell a működés költségeit, fizetni kell az alkalmazottakat.

Amikor a faktoring megoldást jelenthet

Amennyiben a vállalkozás nem rendelkezik a hitelhez szükséges ingatlanfedezettel, valamint lezárt, sikeres üzleti évvel, pénzügyileg sem hitelképes, a bankhitel nem jöhet szóba a likviditási nehézségek fedezésére.

Alternatív megoldást jelenthet azonban a faktoring. Ennél a finanszírozási módnál ugyanis a pénzt hitelező, jobban mondva előfinanszírozó faktor nem a megrendelő, hanem a vevők hitelképességét, pénzügyi teljesítményét vizsgálja, így induló vállalkozások számára is van esély pénzhez jutni.

A faktoring a vevőkövetelések adásvételét jelenti, vagyis a faktor megvásárolja az eladó - általában még le nem járt, aktív - követeléseit, így juttatva pénzhez a vállalkozást.

Milyen előnyei vannak a faktorálásnak?

A bankhitelekkel összehasonlítva a faktoring finanszírozás esetében az elbírálási idő jóval rövidebb, kedvezőbb, nincs szükség hosszadalmas, bonyolult bürokratikus szerződés megkötésére, így az egész folyamat sokkal gyorsabb.

A faktoring dinamikus növekedést tesz lehetővé, hiszen a finanszírozásra kerülő összeg a kiállított számlák függvénye, továbbá az előre meghatározott faktoring díjon felül semmilyen rejtett és jövőbeli költséget nem kell fizetni, így nem ró újabb adósságot az igénybevevőre.

A faktorálás pozitívuma a bevételek tervezhetőségéből eredő kiszámíthatóbb működés, pontos tervezhetőség. Ráadásul még az eladó kockázatait is csökkenti azáltal, hogy a faktor az elbírálás során a vevőkről objektív értékeléseket készít, és ezáltal segíti a cégvezetőket a helyes döntések meghozatalában.

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!