hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hogyan fékezzük meg a panaszkultúrát és törjünk ki a negativizmus bűvköréből?
Lehet-e jókedvünk januárban is?
Hogyan fékezzük meg a panaszkultúrát és törjünk ki a negativizmus bűvköréből?

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2022. 01. 06.
A notórius magyar pesszimizmus, a zúgolódás, keserűség, önostorozás, folyamatos elégedetlenkedés korántsem negligálható probléma, mivel kihatással lehet az egészségünkre, a mentális jólétünkre, sőt még a demográfia és a gazdaság alakulására is.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

A magyar néplélek depresszióra, panaszkodásra, önsajnálatra való hajlamáról dalok, versek szólnak, kis túlzással állítva kultúránkban még a szórakozás sem lehet önfeledt, hiszen ahogy a mondás tartja: „Sírva vigad a magyar.” A borongós közhangulat és időjárás, a folyamatosan emelkedő árak és a koronavírus-járvány szűnni nem akaró legújabb hírei nem szolgáltatnak túl sok okot a helyzet javulására. Akiknek munkájuk szezonálisan a nyári időszakhoz kötődik, például mezőgazdaság, turizmus és egyéb területek, számukra anyagi szempontból is kritikussá válik a téli időszak. Éppen ezért érdemes az utolsó téli hónapokban figyelni magunkra – és egymásra –, hogy alávetjük-e magunkat a panaszkodásnak, engedjük-e, hogy rokonunk, munkatársunk általános rosszkedve átragadjon ránk, vagy változtatunk szemléletünkön.

Mit mutatnak a felmérések?

Az ENSZ legutóbbi „Világ Boldogság Jelentése” (World Happiness Report) adatai szerint van okunk némi bizakodásra. Míg 2018-ban még 69.-kek voltunk a rangsorban, 2020-ban a 153 vizsgált ország közül Magyarország már az 53. helyen végzett. Az élen járók a fejlettebb országok közül kerültek ki, 3. éve töretlenül az első Finnország.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!