Felmérés: az imádkozó fiatalok boldogabbak, és jobb a mentális egészségük
Felmérés: az imádkozó fiatalok boldogabbak, és jobb a mentális egészségük

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 11. 15.
Az amerikai fiatalok válságban vannak a mentális egészségüket tekintve, és egyre kevesebben járnak el keresztény közösségekbe, de sokan közülük továbbra is imádkoznak és hívőnek tartják magukat – derül ki a Springtide Kutatóintézet kutatásából.

A felmérés szerint folyamatosan csökken azoknak a Z-generációhoz tartozó fiataloknak az aránya, akik rendszeresen látogatnak keresztény intézményeket, de közben folyamatosan keresik az életük értelmét és intenzíven érdeklődnek a spiritualitás iránt, és a megkérdezettek fele saját elmondása szerint imádkozni is szokott.

A 13-25 éves korosztálynak jót tesz a hit, és a kutatás alapján elmondható, hogy azok a fiatalok, akik hívők és kapcsolatot ápolnak Istennel, azok sikeresebbek a kortársaikhoz képest.

Azok, akik imádkoznak, sokkal inkább
prosperálnak minden területen,
beleértve a mentális egészségüket is”

- mondta Dr. Josh Packard, a kutatóintézet igazgatója.

A felmérésnek vannak azonban aggasztó megállapításai is. A Z-generációhoz tartozó fiatalok egyre nagyobb arányban fordulnak el a kereszténységtől, de nem ateistává vagy agnosztikussá válnak, hanem elkezdenek más vallásokkal foglalkozni.

Packard szerint a keresztény gyülekezetekben háromféleképpen lehet a fiatalok mentális egészségén javítani: éreztetni velük, hogy a közösséghez tartoznak, megadni számukra az eszközöket ahhoz, hogy teljesíteni is tudják a velük szemben támasztott követelményeket, és ráébreszteni őket arra, hogy valami olyannak a részesei, ami nagyobb náluk, tehát az életük nem céltalan.

(CBN News / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 100 nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!