Készültség Bécsben: vallási intézmények elleni támadásra készülhetnek terroristák, a magyar külügy figyelmeztetést adott ki
Készültség Bécsben: vallási intézmények elleni támadásra készülhetnek terroristák, a magyar külügy figyelmeztetést adott ki

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 03. 16.
Fegyveres rendőröket rendeltek az utcákra Bécsben, mert hírszerzési információk szerint vallási intézmények elleni támadást készíthetnek elő szíriai terroristák.

„Nem konkrét támadással való fenyegetés történt templomok ellen” – írta az osztrák rendőrség a közösségi oldalán, később azonban pontosítottak, hogy nemcsak templomok, hanem más vallási intézmények is veszélyben lehetnek.

A hatóságok konkrét fenyegetés és veszély esetén azonnal értesíteni fogják a lakosságot, addig is a rendőrség nagyobb létszámban járőrözik az utcákon, és a forgalmat is ellenőrzik.

A lakosságot arra kérték, hogy ne tegyenek közzé videókat és fotókat a rendőrök tevékenységéről, mert ez veszélybe sodorhatja őket, és segítené „a lehetséges elkövetőket” is.

A külgazdasági és külügyminisztérium felszólította a Bécsben tartózkodó magyarokat, hogy figyeljék a rendőrség tájékoztatását, és fokozott odafigyeléssel, óvatossággal járjanak el.

Menczer Tamás közölte: a bécsi rendőrség – elővigyázatosságból – megerősített rendőri jelenlétet rendelt el a bécsi templomok elleni támadások közvetlen veszélyének gyanúja miatt.

A megerősített rendőri jelenlét alapja a hírszerző szolgálat azon információja, miszerint egy szíriai iszlamista terrorista sejt támadást tervez

- tette hozzá a politikus.

A kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy templomok bezárásáról, valamint a turisták által kedvelt helyek kiürítéséről nincs szó, egyelőre a lakosságnak sem tettek közzé ilyen figyelmeztetést.

(Sky News / MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!