Kémkedés vádjával tartóztattak le egy koreai misszionáriust Oroszországban
A Koreai Keresztény Közpolitikai Egyesület mást sejt az ügy mögött
Kémkedés vádjával tartóztattak le egy koreai misszionáriust Oroszországban

Illusztráció ( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2024. 03. 22.
Nyilatkozatot adott ki a Koreai Keresztény Közpolitikai Egyesület, amelyben elítélik az orosz kormányt, amiért kémkedés vádjával letartóztattak egy egy koreai misszionáriust, akinek az azonnali szabadon bocsátását követelik.

A nyilatkozatban az egyesület azt állítja, hogy „Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat csak márciusban szerzett tudomást arról, hogy egy koreai misszionáriust - aki az elmúlt évek folyamán missziós munkát végzett az orosz Távol-Keleten és a Primorszkij Krajban - idén januárban kémkedés vádjával letartóztattak, és jelenleg egy moszkvai büntetés-végrehajtási központban tartják fogva.”

Hozzáteszik, hogy az orosz illetékesek arról számoltak be, hogy a misszionáriust "azzal gyanúsítják, hogy orosz államtitkokat adott át egy külföldi hírszerző ügynökség számára” és „a jelenleg őrizetben lévő koreai misszionárius (…) egy protestáns misszionárius, aki az elmúlt években humanitárius segítséget nyújtott az észak-koreai munkásoknak, és ténylegesen egy misszionárius illetve aktivista, aki az észak-koreai munkások emberi jogainak védelmében tevékenykedett”.

De mint az koreai keresztény szervezet közölte, az orosz kormány mindeddig nem adott magyarázatot arra, hogy a misszionárius hogyan jutott hozzá államtitkokhoz, milyen jellegű tartalmakhoz jutott hozzá, és mely ország részére szivárogtatta ki ezeket az információkat.

„A misszionárius tevékenysége és tapasztalatai alapján az orosz kormány érvelése nem meggyőző, és nem tudunk szabadulni a gyanútól, hogy az orosz kormány a Dél-Koreával és Észak-Koreával fenntartott diplomáciai és politikai kapcsolataira tekintettel önkényesen alkalmazza a törvényt”

– fogalmaztak.

A szövetség egyúttal felszólította a dél-koreai kormányt, hogy tegyen lépéseket az ügyben: „Sürgetjük (a kormányt), hogy tegye meg a szükséges lépéseket a kérdés megoldása érdekében, igénybe vlve minden rendelkezésre álló diplomáciai csatornát”.

(Christian Post / Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!