Életveszélyes állapotú betegek látogatásra is lehetőség nyílik a tilalom ellenére
A hozzátartozók látogatásához védőfelszeléseket is biztosítanak az SE klinikái
Életveszélyes állapotú betegek látogatásra is lehetőség nyílik a tilalom ellenére

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2020. 12. 09.
A látogatási tilalom alól kivétel tehető az életveszélyes állapotban lévő beteg esetén - mondta a Semmelweis Egyetem (SE) klinikai rektorhelyettese, Szabó Attila szerdán az M1 Aktuális csatornán. A hozzátartozók látogatásához védőfelszeléseket is biztosítanak az SE klinikái - jegyezte meg a rektorhelyettes.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Szabó Attila hozzátette: a fekvőbetegek hozzátartozóinak telefonos információs vonalat hozott létre a Semmelweis Egyetem, amelyen a klinikákon folyó koronavírus-ellátás gyakorlati kérdéseiről, így egyebek mellett a csomagküldés és csak a kivételes esetekben engedélyezett látogatások lehetőségeiről lehet információkat kapni.

A hozzátartozók látogatásához védőfelszeléseket is biztosítanak az SE klinikái

- jegyezte meg a rektorhelyettes. Mint mondta, a beteg állapotáról a felvételkor megnevezett személy tájékozódhat, ha pedig erre nem került sor, a legközelebbi családtagok kaphatnak információt.

Tudatta: hétköznapokon 8 és 16 óra között diszpécserekkel is beszélhetnek a legközelebbi hozzátartozók. Elsősorban a kritikus, súlyos állapotban lévő betegek esetén 12 és 16 óra között a betegeket ellátó orvosokkal is lehet beszélni - fűzte hozzá Szabó Attila.

A +3614591500-s telefonszámán az 1-es melléket választva a nap 24 órájában témák szerint menüpontokba rendezett tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők - hangzott el a műsorban.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!