Jakab Péter: van fontosabb kérdés, minthogy lehet-e egy gyereknek három apja
A Jobbik elnöke a közösségi oldalán említette meg ismét a poliamór-vitát
Jakab Péter: van fontosabb kérdés, minthogy lehet-e egy gyereknek három apja

Forrás: ATV

2021. 04. 26.
Jakab Péter, a Jobbik elnöke a közösségi oldalára feltöltött posztban említette meg ismét a pár hónappal ezelőtti "háromapás" vitát, ami kapcsán akkor kisebb vita is kirobbant az ellenzéki pártok között. 

A Jobbik elnöke az alábbi szöveget posztolta vasárnap a közösségi oldalán: 

"Biztosan fontos kérdés, hogy lehet-e egy gyereknek három apja, de addig, amíg a fél ország nyomorog nekem van fontosabb is."

A mellékelt képen egy családapával fog kezet Jakab Péter, mellette pedig egy éhezéssel, nélkülözéssel kapcsolatos idézet a pártelnöktől. 

A háromapás vitának több előzménye is volt még március elején: 

  • A hetek.hu február közepén írta meg, hogy Kaliforniában egy bíróság törvényileg is lehetővé tette, hogy egy gyermeknek három apja is lehessen.
  • Jakab Péter a Telexnek adott interjújában a család az család kampánnyal kapcsolatban fogalmazott úgy, hogy soha nem fog azért küzdeni, hogy egy gyereknek három apja lehessen. 
  • A Momentum elnöke erre reagálva azt írta a közösségi oldalára, hogy Jakab kijelentése "bántó és helytelen"
  • Az ügyben a Budapest Pride is megszólalt: szerintük az előválasztás tétje az is, hogy LMBTQ-párti jelöltek kerüljenek a szavazólapokra

Jakab Pétert nem csak a háromapás kijelentései miatt éri kritika. A "parizerkampány" néven elhíresült posztjai nyomán többek között Vona Gábor is bírálta a Jobbik jelenlegi elnökét. A Heteknek adott podcastjában arról is beszélt, hogy a párt mostani politikai iránya több szempontból sem szimpatikus számára, nem érzi, hogy a Jobbik őt megszólítaná, mint szavazót. 

(Facebook, Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!