Jakab: soha nem fogok azért küzdeni, hogy egy gyereknek három apja legyen
A Jobbik miniszterelnök-jelöltje a homoszexuális örökbefogadásról és a poliamor "családokról" nyilatkozott
Jakab: soha nem fogok azért küzdeni, hogy egy gyereknek három apja legyen

Forrás: Youtube/ATV

2021. 03. 08.
Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje a Telexnek adott interjújában számos más téma mellett "A család az család" homoszexuális örökbefogadást népszerűsítő kampánnyal, a gyermekek érdekeivel és a család fogalmának újradefiniálásával kapcsolatban határozottan konzervatív álláspontnak adott hangot. Azóta Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltaspiránsa is reagált a kijelentésére.

Arról, hogy egyetért-e  azzal, hogy mi a véleménye "A család az család" kezdeményezésről és arról, hogy a "szeretetteljes környezet, család" a fontos a gyermeknek, nem pedig az, hogy eltérő neműek-e a szülők, kijelentette, a kérdésben konzervatív véleményt vall, és nem fogja sem magát, sem a közösségét megtagadni.

"Sarkosan fogalmazok: soha nem fogok azért küzdeni, hogy egy gyereknek három apja legyen."

Jakab hozzátette, hogyha átlépik a minőségi határt, hogy egy gyermek szülei egy apa és egy anya lehetnek, akkor onnantól kezdve számbeli hatásokat is át lehet majd lépni. "Ha ezt a biológiai, természetes korlátot át lehet lépni, akkor miért ne lehetne akár három apja is egy gyereknek?"

A Jobbik miniszterelnökjelöltje világossá tette, a gyermekek érdekében számára a család egy apából és egy anyából áll, és a meleg pároktól nem a rendeletek veszik el a lehetőséget, hogy gyermekük legyen, hanem a természet.

"A gyerek számára a legoptimálisabb, legegészségesebb az, ha van édesanyja és édesapja is."

Fekete-Győr reagált

A Momentum elnöke a Facebookon közzétett posztjában reagált Jakab Péter ominózus kijelentésére. A párt miniszterelnök-jelöltaspiránsa szerint nagyon bántóra sikerült a Jobbik elnökének a megjegyzése. Sőt szerinte azt mondani, hogy "soha nem fog azért küzdeni, hogy egy gyereknek három apja legyen" az 

"bántó és helytelen álláspont."

Fekete-Győr szerint nem szabad azt üzenni, hogy egy gyerek inkább intézményben, "ne pedig egy szerető, törődő, akár két azonos nemű szülőből álló családban nőjön fel".

Ahogy arról korábban a Hetek is beszámolt, számos hazai multicég, és több nagykövetség is kiállt a közelmúltban "A család az család" kampány és a homoszexuálisok örökbefogadási jogai mellett.

Többüket arról is megkérdeztük, hogyha a család a "szeretetteljes környezetet" jelenti, mi a véleményük a poliamor családokról, miután az elmúlt hetekben Kalifornia lehetővé tette, hogy egy gyermeknek három apukája lehessen.

(Telex/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!