Sorra állnak ki nagy multicégek és hazai márkák a homoszexuális párok gyerekvállalása mellett
Több mint 40 márka állt bele a "család az család" kampányba
Sorra állnak ki nagy multicégek és hazai márkák a homoszexuális párok gyerekvállalása mellett

Forrás: Facebook/Ikea

2021. 02. 18.
Csütörtök 10 órakor több mint 40 nagy cég fogalmazott meg világos üzenetet a felületein: támogatják, hogy a homoszexuális párok fogadhassanak örökbe gyerekeket Magyarországon. Mivel a hazai jogszabályozás ezt nem teszi lehetővé, az IKEA, a Levi's, az HBO és társainak a lépése nyílt üzenet a magyar törvényhozás irányába is. 

A hírt Pál Márton, a kampány kezdeményezője jelentette be a Facebook oldalán. Mint írja, a csatlakozással a cégek kifejezik az egyetértésüket azzal, hogy a "szeretetteljes környezet, család" a fontos a gyermeknek, nem pedig az, hogy eltérő neműek-e a szülők. 

A szivárványcsaládokat népszerűsítő vállalatok a szivárványcsaládokat támogató rövid üzeneteket, hashtageket, esetenként külön termékeket posztoltak közösségi oldalaikon. Az HBO GO például a könyvtárában külön polcot hoz létre a családi filmekkel a #acsaládazcsalád hashtag alatt. 

Nem csak kereskedelmi vállalkozások, hanem zenekarok, éttermek és egy nagykövetség is csatlakozott a kezdeményezéshez. 

A lista a következő: 

HBO, IKEA, Sziget, NetPincér, Cinemacity, Bortársaság, Joy, RTL Magyarország, Chezdodo, Nosalty, Glamour, RTVszínes, Marie Claire, Levi’s, L’Office, 360Bar, Fruccola, MTV Hungary, Paramount network, Comedy Central, Comedy Central Family, Humen, Liliputilove, Kioszk, Bábel étterem, Nyx, Fastbridge, Kristinus borbirtok, Panarom, Adrienne Feller Cosmetics, Franziska Organic, Gardrobemini, Lovebugvintage, Incababy, Herbarting, Adamo hinta, Pippadu, Centrum, Up Music management, Share Now, Kreatív, DoraNatura, Anyaparadicsom, Mörk, Antonia Vai, Holland Nagykövetség, Pagony, Feyja

A kampány szervezői arra számítanak, hogy további cégek is csatlakoznak a kezdeményezéshez.

(Facebook)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!