A Momentum beleállt a háromapás vitába: Fekete-Győr szerint Jakab álláspontja "bántó és helytelen"
A Jobbik elnöke azt nyilatkozta, hogy nem fog küzdeni azért, hogy egy gyereknek három apja legyen
A Momentum beleállt a háromapás vitába: Fekete-Győr szerint Jakab álláspontja "bántó és helytelen"

Forrás: Facebook/Fekete-Győr András

2021. 03. 08.
A Momentum miniszterelnök-jelöltje is reagált a Jobbik elnökének azon mondatára, amely szerint "soha nem fog azért küzdeni, hogy egy gyereknek három apja legyen". Fekete-Győr András szerint Jakab Péter nagyon konzervatív álláspontot próbált megfogalmazni, ám ezt nagyon bántó módon tette. 

A Facebook oldalára közzétett posztban Fekete-Győr András azt írta, hogy szerinte bántó és helytelen álláspont, amit Jakab megfogalmazott a Telexnek adott interjújában, mert nem szabad azt üzenni, hogy "egy gyerek inkább intézményben, ne pedig egy szerető, törődő, akár két azonos nemű szülőből álló családban nőjön fel." 

Mint ismeretes, hónapok óta zajlik az LMBT-párok örökbefogadásáért küzdő "család az család" kampány, a Telex újságírói ezzel kapcsolatban kérdezték Jakab Pétert. A Jobbik elnöke elég határozott álláspontot fogalmazott meg a kérdésben, ám Fekete-Győr András úgy fogalmazott, tudna azzal vitatkozni, hogy ez lenne-e a konzervatív álláspont. 

"Szerintem nincs annál konzervatívabb dolog, mint amikor két, egymás szerető ember hajlandó összekötni az életét, hogy közösen alapítsanak családot."

A Momentum miniszterelnök-jelöltje egy éles kanyarral, már az előválasztási kampányra húzta rá a témát, azt jelezve, hogy majd "az ellenzéki választok döntik el, hogy kit tartanak a leginkább meggyőzőnek".

A Hetek múlt heti lapszámában az összellenzéki miniszterelnök-jelölteket bemutató sorozat első részeként Fekete-Győr Andrásról, a Momentum miniszterelnök-jelöltjéről írt portrénkat itt olvashatja el.

A Hetek a család az család kampány kapcsán megkérdezte a kezdeményezők mellé álló cégeket, hogy vajon ők támogatnák-e a szintén "szeretetalapú", de számban nem kettőre korlátozott párok örökbefogadását is. Jakab Péter vélhetően arra hivatkozott megszólalásában, hogy Kaliforniában a bíróság most először lehetővé tette, hogy egy gyermeknek hivatalosan is három apja lehessen.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!