LMBTQ-párti jelölt kell! - a Budapest Pride is Jakabot támadja
Tovább dübörög a poliamor-vita
LMBTQ-párti jelölt kell! - a Budapest Pride is Jakabot támadja

Fotó: Shutterstock/ Puzzlepix

2021. 03. 09.
A Budapest Pride sem hagyta szó nélkül a Jakab–Fekete-Győr vitát, szerintük azok a jelöltek nyerjék az előválasztást, akik a legjobban tudják képviselni az LMBTQ-közösség érdekeit.

„Ezért lesz Az augusztusi #előválasztás az LMBTQ közösség egyik legfontosabb eseménye.

Közös célunk, hogy minél több választókerületben azok a jelöltek nyerjék az előválasztást, akik a legjobban tudják képviselni az LMBTQ közösség érdekeit” – foglalt nyílt politikai állást a Budapest Pride.

Ahogy azt tegnap megírtuk, Jakab Péter Telexnek adott interjújában sarkosan kifejtette #acsaladazcsalad kampányról ás a poliámor családokról:

„soha nem fogok azért küzdeni, hogy egy gyereknek három apja legyen”. 

Erre a kijelentésre nem sokkal később Fekete-Győr András a Momentum Mozgalom miniszterelnök-jelöltje kapta fel a fejét, aki szerint Jakab Péter

nagyon konzervatív álláspontot próbált megfogalmazni, ám ezt nagyon bántó módon tette.

Úgy tűnik, a háromapás vitából a hazai LMBTQ-közösség sem akart kimaradni. A Budapest Pride szerint Jakab Péter beszéde pont ugyanazt mondja, mint amikor Orbán Viktor 2016-ban a Politiconak adott interjújában, aki a jogegyenlőség kérdésében almákról és körtékről beszélt.

„Jakab ahelyett, hogy visszaadná a szakemberek kezébe a döntést, ideológiai alapon döntene arról, hogy ki váljon örökbefogadó szülővé”

– írta közösségi oldalán a Budapest Pride, majd hozzátették: „Mi pedig továbbra is ki fogunk állni amellett, hogy a család az család, a tisztelet és az emberi méltóság mindenkinek jár, és semmilyen pártnak nem oké az LMBTQ-emberekkel szembeni előítéletekre kampányt építeni.”

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!