Instagram-posztjai miatt rúgta ki a Disney a Star Wars konzervatív színésznőjét
Gina Carano választási csalással, maszkviseléssel és a politikai megosztottsággal kapcsolatos bejegyzései nyomán döntött így a cég
Instagram-posztjai miatt rúgta ki a Disney a Star Wars konzervatív színésznőjét

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 02. 11.
A konzervatív beállítottságú hollywoodi színésznő, Gina Carano, aki Disney+ "The Mandalorian" Star Wars sorozatában játszott, a múltban számos politikai véleménynyilvánításával váltotta ki rajongói haragját, melyekkel az amerikai választási csalásról írt, vagy a maszkviselés ellen foglalt állást. 

Kedd este közzétett bejegyzése azonban odáig vezetett, hogy ajtót mutattak neki. A kérdéses posztban napjaink politikai megosztottságát a náci érához hasonlította Carano. 

"A zsidókat verték az utcán, de nem a náci katonák, hanem saját szomszédaik...még gyerekek is. A történelem szerkesztett voltja miatt manapság az emberek nem döbbennek rá, hogy ahhoz a ponthoz elérni, ahol a náci katonák már könnyedén összetereltek több ezer zsidó embert,

a kormánynak először meg kellett utáltatnia őket szomszédaikkal csupán amiatt, mert zsidók. Ez mennyiben különbözik attól, hogy utálunk valakit a politikai nézetei miatt?"

- szólt a kérdéses bejegyzés. 

A színésznő második posztjában mellékelt egy maszkot viselő emberről készült fényképet a következő szöveggel: "Mindeközben Kaliforniában". 

Mindkét bejegyzés eltűnt Instagram-oldaláról szerda délutánra, mások viszont maradtak, például egy ilyen: "elvárni mindenkitől akivel találkozol, hogy minden nézeteddel és meggyőződéseddel egyetértsen k*****a vad elképzelés", illetve egy másik, melyben leszögezi: "Jeffrey Epstein nem ölte meg magát"

A Twittert ezek után elárasztotta a #FireGinaCarano azaz "rúgják ki Gina Caranót" hashtag, míg a Disneyhez és annak leányvállalatához, a Lucasfilmhez kötődő oldalakat tömegek keresték meg azzal, hogy megváltak-e már a színésznőtől. 

Úgy tűnik az üzenetcunami megtette hatását, a Lucasfilm nyilatkozatban jelentette be, hogy Caranót nem alkalmazza a cég. Hozzátették: nem is tervezik, hogy valaha is alkalmazzák a színésznőt a jövőben.

"Ettől függetlenül közösségimédia-posztjai, melyben kulturális és vallási identitásuk miatt 'becsmérel' embereket, undorító és elfogadhatatlan."

Carano hét epizódon keresztül játszotta Cara Dune-t a "The Mandalorian" című sorozat első két évadjában 2019-ben és 2020-ban. Médiainformációk szerint a Disney+ egy másik induló sorozatában is központi szerepet kapott volna, ezt azonban a cég egyelőre nem erősítette meg. 

(Fox/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!