"Indul 2024-ben?" - sokat sejtető választ adott Trump a 9/11-es rendőrségi villámlátogatásán
Kiderült, egyelőre miért nem beszélhet a volt amerikai elnök az esetleges elnökválasztási indulásáról
"Indul 2024-ben?" - sokat sejtető választ adott Trump a 9/11-es rendőrségi villámlátogatásán

Forrás: Twitter/Newsmax

2021. 09. 12.
Nagyon szomorú napnak nevezte az Egyesült Államok nagyszerű népe számára szeptember 11-ét Donald Trump korábbi amerikai elnök szombaton közzétett videóüzenetében, a terrortámadások huszadik évfordulóján.

"Azon a napon sok minden kiderült, a többi között a rendőrségünk, a tűzoltóságunk és az elsőként reagáló emberek bátorsága. Hihetetlen munkát végeztek. Szeretjük őket, és köszönjük nekik" - fogalmazott a volt elnök a Mentsük meg Amerikát politikai akcióbizottság (Save America PAC) által az internetre feltöltött felvételen.

Trump úgy döntött, hogy nem vesz részt a terrortámadások huszadik évfordulójának alkalmából rendezett központi ünnepségen, de később ellátogat a Világkereskedelmi Központ (WTC) lerombolt ikertornyai helyén megépített emlékműhöz.

 

Keményen bírálta Bident

Bírálta a Joe Biden amerikai elnök vezette adminisztrációt a kevesebb mint két hete véget ért afganisztáni katonai kivonulással kapcsolatban, és úgy vélte, a rossz tervezés és a vezetők tájékozatlansága vezetett a kudarchoz.

Trump szerint a háború huszadik évének "a győzelem, a becsület és az erő" évének kellet volna lennie, "ehelyett Joe Biden és alkalmatlan kormánya vereséget szenvedett és megadta magát"

- tette hozzá.

"Túl fogjuk élni, de sajnos hazánk hosszú időre sebet kapott. Csak küzdelmek árán fogunk tudni kilábalni abból a kínos helyzetből, amelyet a hozzá nem értés okozott" - fogalmazott.

 

Egyelőre nem beszélhet a 2024-es indulásról

Amerikai idő szerint délután a korábbi elnök előre be nem jelentett látogatást tett a New York-i rendőrség 17. körzeti irodájában, ahol elismerését fejezte ki a szolgálatot teljesítő tisztek bátorsága miatt. Ugyanitt az egyik rendőr ama kérdésére, miszerint indulna-e a 2024-es elnökválasztáson, Trump azt mondta, már tudja, mit fog tenni, a kampányfinanszírozási törvények miatt azonban erről egyelőre nem beszélhet.

"De azt hiszem, elégedett lesz"

- fűzte hozzá.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!