Hosszú dresszel tiltakoznak a német női tornászok a szexizmus ellen
Hosszú dresszel tiltakoznak a német női tornászok a szexizmus ellen

Forrás: Youtube/ Gymfan Channel

2021. 07. 26.
A német női tornacsapat tagjai teljes testet takaró dresszben mutatják be gyakorlataikat a tokiói olimpián, hogy így tiltakozzanak a sportágat övező szexizmus ellen.

A 21 éves Sarah Voss arról beszélt a Deutsche Wellének, hogy meg akarták mutatni,

bárki azt visel, amit csak szeretne, hosszú és rövid trikóban is csodálatosan nézhetnek ki és csodálatosan érezhetik magukat.

Azt is hozzátette, hogy példaképekké szeretnének válni, és több sportoló is dicsérte a kezdeményezésüket.

Nagyon menő, hogy van bátorságuk egy ilyen hatalmas arénában állva megmutatni a világ minden tájáról érkező lányoknak, hogy bármit viselhetsz, amit csak akarsz

– mondta Julie Erichsen norvég tornász a hírre reagálva.

Ahogy múlt héten megírtuk, 1500 euróra (körülbelül 538 ezer forint) büntette a norvég női strandkézilabda válogatottat az Európai Strandkézilabda Szövetség (EHF), mert bikini helyett kisnadrásban jáatszottak.

A lábakat takaró ruhák engedélyezettek a nemzetközi versenyeken, de eddig szinte kizárólag vallási okokból viselték őket.

(hetek/Deutsche Welle)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!