Hitelfedezeti biztosítás: mi ez, és megéri-e? (x)
Hitelfedezeti biztosítás: mi ez, és megéri-e? (x)

www.expresszkolcson.hu

2021. 07. 22.
Amikor egy kölcsön felvétele mellett döntünk, akkor bátran gondolkozzunk el a hitelfedezeti biztosításon is, mert megérheti, ha beüt a krach. Mint minden hosszú távú dolog esetén, úgy egy kölcsönfelvételnél is vannak kockázatok. Ezzel pedig számolnia kell a pénzintézeteknek, de ugyanígy nekünk is, mint hitelfelvevőknek.

 

Ez egy PR cikk

 

Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, de bármikor közbejöhet valami, amikor jól jön a segítség, akár hitelfedezeti biztosítás formájában is.

Milyen kockázatokra lehet megkötni?

Az igényeidnek megfelelően bármilyen hitelfedezeti biztosítást megköthetsz. Pénzintézetenként eltérő lehet, hogy milyen csomagok vannak, azok mit tartalmaznak, de mindenhol vannak extra, mindent lefedő csomagok.

A kockázatokat tekintve vannak kisebb kockázatú, de nagyobb horderejű események, és nagyobb kockázatú, de kisebb horderejűek. Egyértelműen az előbbibe tartozik a baleseti halál, valamint a baleseti rokkantság. Ezek olyan káresemények, melyek bekövetkeztével teljes mértékben megszűnhet a törlesztési képesség. A rövidebb ideig tartó, mégis jelentős kiesést jelentő események a tartós TP, illetve a munkanélküliség. Bármelyikről is legyen szó, jól jön, ha legalább a hitelek törlesztésével nem kell foglalkozni. Lesz úgyis elég bajunk enélkül is.

Ha előrelátóak vagyunk, minden káreseményre megkötjük a biztosítást, így védve is leszünk, bármi is történjen.

Milyen hitelek esetén érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

Gyakorlatilag bármilyen hitel esetén érdemes megkötni. Persze ez pénztárcafüggő is, de azért a nagyobb összegű, hosszabb futamidejű hitelek esetén mindenképp javasolt a megkötésük. Ha például épp egy lakáshitelt tervezel felvenni, akkor ha bármi gond adódik, több milliós visszafizetésről beszélünk, amit átvállalhat a biztosító.

Hogy működik ez a gyakorlatban?

Bármikor megkötheted, és bármikor le is mondhatod a hitelfedezeti biztosításokat. Akár már a hitel elején is kérheted, de a futamidő közben is bármikor dönthetsz mellette. Elég rugalmas biztosítási termékről beszélünk.

Minél nagyobb a hiteled, a törlesztőrészleted, annál nagyobb lesz a fizetendő biztosítási díj összege is. Ezt havonta kell fizetned a havi törlesztőrészleteden felül. Plusz díj, és ahány hitel, annyinál lesz meg ez a plusz teher, de ott lesz a védelem, a biztonsági háló.

Megéri akkor hitelfedezeti biztosítást kötni?

Ma már mi biztos? Ami elmúlt, és utólag nem változtatták meg, igaz? Épp emiatt érdemes megkötnöd a hitelfedezeti biztosítást is. Sokkal nyugodtabban alhatsz, anyagi biztonságban tudhatod a családod is. Mert ha valami történik veled, akkor is védve lesznek, nem ömlik a nyakukba utánad az adósságod. És ez nagyon sokat jelenthet egy olyan balszerencsés szituációban, amikor elveszít a családod. Azt a kis befektetést ne sajnáld, ami a havi díját jelenti. Ennél sokkal, de sokkal többet ér, hogy megvéded a családod.

 

(Fizetett PR cikk)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!