Hatgyermekes arab nő életét mentette meg a lodi zavargásokban meglincselt zsidó férfi veséje
Nagy hálával köszönték meg az áldozat családjának a nemes felajánlást
Hatgyermekes arab nő életét mentette meg a lodi zavargásokban meglincselt zsidó férfi veséje

Forrás: Twitter/Emily Schrader

2021. 05. 20.
Egy 58 éves arab keresztény nő életét mentette meg az, hogy megkaphatta a hétfőn, a lodi zavargások során téglával okozott fejsérülésben elhunyt 56 éves Yigal Yehoshua veséjét, az izraeli zsidó férfi családjának nagylelkű felajánlásának köszönhetően az ein keremi Hadassza Egyetemi Kórházban.

Randa Aweis már kilenc éve kap vesekezeléseket, és a kórház szerint a transzplantáció rendkívül sürgős volt már az esetében.  

A szerdai napon a hatgyermekes arab anyuka nagy hálával mondott köszönetet Yehoshua feleségének "nemes tettéért", hozzátéve, hogy most már olyanok, mint a "családtagok".

Yehoshua épp hazafelé tartott egy vallási rendezvényről, amikor a támadás érte. Az arab csőcselék számos zsinagógát gyújtott fel, és autó rongált meg. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy "lerendezi a számlát mindazokkal, akik részt vettek a gyilkosságban", majd hozzátette: "senki nem menekülhet el büntetése elől".

Az áldozat családja mégis úgy döntött, a harag helyett inkább szeretetet és életet adnak, így a férfi szerveit négy izraeli kapta meg országszerte: tüdejét egy 69 éves férfi, máját egy 22 éves nő, az egyik veséjét egy arab asszony a másikat pedig egy 67 éves férfi.

A keresztény arab asszony 29 éves lánya, Fairouz hallott a lincselésről, de nem is mert volna arról álmodni, hogy Yehoshua lesz majd édesanyja megmentője, amíg a transzplantációra sor nem került. 

“Szívből együttérzek Yigal családjával. Szeretnénk őket személyesen is megismerni és megköszönni, hogy veséje édesanyámban élhet tovább."

(Jpost/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!