Fucsovics az első körben búcsúzott
A szerb Dusan Lajovic verte el öt szettben
Fucsovics az első körben búcsúzott

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 01. 17.
A világranglistán 38. magyar játékos a viadal honlapja szerint maratoni csatában, 3 óra 24 perc alatt kikapott öt szettben a szerb Dusan Lajovictól (43.). A tavaly a harmadik fordulóig jutott nyíregyházi teniszező a 14-es pálya első meccsét vívta 31 éves riválisa ellen, akit tavaly - Dohában és Dubajban - megvert eddigi két találkozójukon.

A hamar elvesztett nyitószettet követően a 29 éves magyar egyenlített, de utána ismét dupla brékhátrányba került, aztán a negyedik felvonás rövidítésében 1-3-ról fordított. A várt fordulat azonban nem következett be, Lajovic 5:0-ra elhúzott az utolsó játszmában, innen pedig már nem volt visszaút.

A szerb teniszező egy "Vagy szereted, vagy nem, ő a világ legjobbja" feliratú, Djokovics arcával ellátott zászlóval ünnepelt.

Fucsovics ötödször szerepelt az Australian Open főtábláján, és először búcsúzott az első fordulóban. Két alkalommal, 2018-ban és 2020-ban a 20-szoros GS-bajnok Roger Federer állította meg őt a nyolcaddöntőben.    

Önkritikusan értékelte az Ausztráliában töltött heteket Fucsovics Márton, aki hétfőn ötszettes vereséget szenvedett a szerb Dusan Lajovictól az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

"Nem akarok magyarázkodni, de vannak fájó vereségek, és a mai vereségemet nem sorolom ezek közé"

- kezdte visszatekintését a magyar teniszező.

"Lajovic nagyon jó napot fogott ki, és megvert engem. Nem hoztam a legjobbamat, de belül éreztem, hogy ma ő érdemelt győzelmet.

A saját játékomról annyit mondanék, hogy próbáltam küzdeni végig. Tegnap egy órát szenteltünk az edzőmmel, Jancsó Mikivel arra, hogy a múltból merítve kidolgozzuk a megfelelő taktikát Lajovic ellen, de ez nem működött igazán a mai napon, megérdemelten nyert."

A világranglistán 35. magyar játékos kifejtette: úgy gondolta, hogy a negyedik szett megnyerésével sikerül megtörnie riválisát, de a szerb továbbra is magas szinten játszott, és sem mentálisan, sem fizikailag nem roppant meg. A magyar Davis Kupa-válogatott vezére a két adelaide-i felvezető tornát is beleértve egy győzelemmel zárta eggyesbeli szereplését az ötödik kontinensen.

"Voltak már jobb heteim itt, de próbálok előre nézni, és a közelgő versenyeimre koncentrálni. Megszoktam már, hogy nem merenghetek hetekig egy vereségen.

Új nap jön, új lehetőségekkel"

- tette hozzá Fucsovics, aki először esett ki az Australian Open nyitófordulójában.

1. forduló (a 64 közé jutásért):  Dusan Lajovic (szerb)-Fucsovics Márton 6:3, 4:6, 6:1, 6:7 (6-8), 6:1

(hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!