„Fokozatos vagy egylépéses feloldás legyen?" - ilyen kérdések mentén nyitna a kormány
Az újraindításról szóló konzultáció kérdéseit Dömötör Csaba ismertette
„Fokozatos vagy egylépéses feloldás legyen?" - ilyen kérdések mentén nyitna a kormány

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 02. 17.
Az újraindításról szóló, napokon belül induló konzultáció kérdéseit ismertette a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán.

Dömötör Csaba a videón azt mondta: a fő témák között szerepel, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre vagy a járvány végén egy lépésben kell-e feloldani.

A föbb kérdések:

- Fokozatos, vagy egyszeri legyen a korlátozás feloldása

- Az okmánnyal rendelkezők kapjanak-e felmentést egyes korlátozó intézkedések alól

- Mi legyen az éjszakai kijárási tilalommal

- Több kérdés foglalkozik az éttermek, a szállodák és a sportlétesítmények újranyitásával

- A járvány elmúltáig védettségi igazoláshoz/védettségi igazolványhoz legyen kötve a külföldiek beutazása

Továbbá arról is kérdezik az embereket, hogy akinek van védettségi igazolványa kapjon-e felmentést egyes intézkedések alól, valamint egyetértenek-e azzal, hogy a járvány elmúltáig csak azok a külföldiek léphessenek be Magyarország területére, akiket beoltottak vagy akiknek védettségi igazolványa van.

Az államtitkár szerint erősítheti a járvány ellni összefogást, ha egyetértési pontok jönnek létre ezekben a kérdésekben.

Minden vélemény számít

- mondta Dömötör Csaba, aki ezért mindenkit arra biztatott, hogy vegyen részt a konzultációban.

(Hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!