Botrányos kirándulás: „transznemű” fiúval kellett volna együtt aludnia egy 11 éves kislánynak
A szülőket nem tájékoztatták előzetesen
Botrányos kirándulás: „transznemű” fiúval kellett volna együtt aludnia egy 11 éves kislánynak

Illusztráció (Forrás: Shutterstock/Inside Creative House)

2023. 12. 05.
Egy amerikai országjáró osztálykiránduláson egy tini kislánynak egy ágyban kellett volna aludnia egy magát transzneműnek valló fiú diáktársával. Az esetből hatalmas botrány kerekedett, a 11 éves lány szülei pedig arra szólították fel az érintett állami iskolákat, adjanak magyarázatot a történtekre.

CSAK EGYÜTT TUDJUK FOLYTATNI! Az elmúlt évben a Hetek minden korábbinál élesebben állt ki az igazság mellett: legyen szó a keresztény értékek védelméről, vagy az Izrael melletti kiállásról. Fizessen elő Ön is, hogy jövőre is folytatni tudjuk ezt a munkát: hetek.hu/elofizetes

Az ügy kapcsán a coloradói Jefferson megyei iskolatanácsot (JCPS), valamint a közoktatási főfelügyelőt, Tracy Dorlandot keresték meg a szülők - Joe és Serena Wailes - azzal a kérdéssel, hogy tovább „folytatja-e az iskolatanács azt a gyakorlatot, hogy szándékosan visszatart információkat az olyan szülők elől, mint Wailesék, akik (határozottan) kiállnak amellett, hogy az ellenkező nemű diákokat külön szállásolják el”. Függetlenül attól, melyik diák milyen neműnek vallja magát.

„Ez a gyakorlat lehetetlenné teszi, hogy a szülők tájékoztatás birtokában hozzanak döntéseket gyermekeik magánéletéről, neveléséről és az iskolai programokon való részvételéről”

- áll a szülők levelében, akiket az Alliance Defending Freedom keresztény jogvédő szervezet képvisel. 

Wailesék azt írják, hogy ötödikes kislányuk 2023 júniusában a JCPS által támogatott kiránduláson vett részt Philadelphiában és Washingtonban, és a szervezet többször közölte a szülőkkel, hogy a fiúk és a lányok az utazáson más-más emeleteken lesznek elhelyezve, a kísérők pedig azt mondták a diákoknak, hogy a fiúk még a lányok emeletére sem mehetnek át, és ugyanezt várták el a lányoktól is a fiúk szálláshelyét illetően.

A 11 éves lányt (D.W.) a levél szerint három másik diákkal együtt osztották be az egyik szobába, és ezen diákok közül kettő volt lány, velük egy iskolába is járt, a harmadik diák (K.E.M.) pedig egy fiú volt, aki lányként azonosította magát, és egy másik iskola diákjaként jött el a kirándulásra. Az érintett kislánynak, D.W.-nek és a fiúnak azt mondták, hogy egy ágyon fognak aludni, aztán még aznap este, amikor a diákok együtt voltak a szobájukban, a fiú elárulta a lányoknak, hogy ő valójában fiú, de lánynak vallja magát.

„Az utazás előtt egyáltalán nem voltunk tisztában ezzel” - mondta Serena Wailes egy interjúban, és közölte, hogy a kisfiú lányként mutatkozott be, lányruhát viselt, és hosszú volt a haja is. Egyszóval lánynak nézett ki, de a szobatársainak elmondta, hogy biológiailag fiú.

Mint közölték, D.W. kényelmetlenül érezte magát a gondolattól, hogy egy fiúval osztozik az ágyon, ezért belopózott a fürdőszobába, és felhívta az édesanyját. Ezután lement a földszintre, és az előcsarnokban találkozott édesanyjával, aki közben érte ment.

A szülők közölték, hogy az eset után a JCPS ráadásul megpróbálta elhallgattatni D.W.-t, amivel megsértette a szólásszabadsághoz való jogát, a szervezet egyik tanára ugyanis azt mondta a három lánynak (köztük D.W.-nek), hogy nem mondhatják el senkinek sem, hogy K.E.M. "transznemű", jóllehet K.E.M. önként döntött úgy, hogy megosztja ezt az információt magáról.

A szülők azonban nem hagyták magukat és nyilvánosság elé álltak a botrányos esettel.

(Daily Signal / Hetek)

Előfizetés

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!