Ferenc pápa szerint erkölcsi kötelesség a védőoltás
A katolikus egyház fejének személyes orvosa a napokban halt meg koronavírus-fertőzésben
Ferenc pápa szerint erkölcsi kötelesség a védőoltás

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 01. 11.
Erkölcsi kötelességnek nevezte a Covid-19 elleni védőoltást Ferenc pápa egy tévéinterjúban, amelynek egyes részleteit már szombaton nyilvánosságra hozták. A pápa elmondta, hogy előjegyeztette magát a vakcina beadatására.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Az egyházfő hangsúlyozta: nem éri meg az oltás megtagadása, mivel

"az egészségeddel, az életeddel játszol és a többiek életével is".

A 84 éves pápa bejelentette, hogy Vatikán Államban jövő héten kezdődik az oltás.

Ferenc pápa személyes orvosa, a 78 éves Fabrizio Soccorsi, Covid-19-el kapcsolatos komplikációkban hunyt el a közelmúltban. Soccorsit más egészségügyi probléma miatt szállították be a római Gemelli klinikára december 26-án, de végül a koronavírus-fertőzésbe halt bele.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor került utoljára közvetlen kapcsolatban a pápával.

A pápát a járvány olaszországi terjedése kezdete óta többször is tesztelték. Ferenc pápa március és június között nem találkozott a hívőkkel. A Vatikán jelenleg is interneten keresztül közvetíti az egyházfő beszédeit és miséit.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!