Ferenc pápa a szülőknek: ne ítéljétek el, támogassátok a meleg gyerekeiteket
A katolikus egyházfő a homoszexuális gyermekek szüleihez intézett beszédet
Ferenc pápa a szülőknek: ne ítéljétek el, támogassátok a meleg gyerekeiteket

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 01. 28.
Homoszexuális katolikusokkal, homoszexuális gyermekek szüleivel és papokkal találkozott Ferenc pápa a héten. Beszédében úgy fogalmazott, Isten és az egyház is "úgy szereti őket, ahogy vannak".

Ferenc pápa úgy fogalmazott a találkozó során, hogy

a szülőknek nem elítélniük, hanem elfogadniuk kellene a "meleg" gyerekeiket.

Hozzátette, ha a szülők "másféle szexuális irányultságot vesznek észre a gyerekükön, akkor támogassák őket". 

Leszögezte ugyanakkor, hogy az egyház nem fogadja el az azonos neműek házasságát, viszont támogathatja, hogy biztosítsák az ilyen élettársi kapcsolatokban élők számára a házassággal egyenértékű jogok megszerzését. 

Ferenc pápa korábban azt is hangsúlyozta, hogy a katolikus tanítás alapján a homoszexualitás önmagában nem bűn, annak megélése tettekben viszont már az.

Másfél éve kapott egy szivárványos pólót is egy hasonló találkozón

A 2020-as találkozót egy 2018-ban alakult, La Tenda di Gionata, magyarul Jonatán sátra nevű LMBT-párti katolikus szervezet kezdeményezte, amelynek célja, hogy "párbeszédet kezdeményezzenek az egyház és az LMBT emberek családjai között".

A vatikánvárosi San Damaso udvarban létrejött találkozó végén a küldöttség egy szivárványszínű pólót ajándékozott a pápának, rajta a felirattal: "a szeretetben nincs félelem".

A Jonatán sátra csoport létrejöttét 2018-ban egy Paolo Cugini nevű tiszteletes prédikációja inspirálta, mely szerint "a hit és a homoszexualitás nem zárják ki egymást."

Pár napja egy kampány keretében összesen 125 pap és katolikus egyház alkalmazott jelentette be, hogy queer és követelt reformokat Németországban.

(Reuters, euronews)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!