A német katolikus egyház 125 alkalmazottja queerként coming outolt 
A német katolikus egyház 125 alkalmazottja queerként coming outolt 

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 01. 24.
Egy példanélküli kampány keretében 125 pap és katolikus egyházi alkalmazott vallotta be, hogy queer, és követelt reformokat munkáltatójánál Németországban. A queer kifejezést azokra az emberekre használják, akik nem tudnak azonosulni a férfi vagy női szereppel és szexuális identitással.

Az „OutInChurch For a Church Without Fear” (Vállalni a szexuális orientációt az Egyházban egy félelem nélküli Egyházért) kezdeményezést sokan üdvözölték, köztük Sven Lehmann, a szexuális és nemi sokszínűség elfogadásáért felelős német szövetségi kormánybiztos is.

Több püspök szerint egy Egyház, amiben valakinek a szexuális orientációja miatt rejtőzködnie kell, „nincs Jézus szellemében”. 

Ezzel szemben azonban a Biblia világossá teszi, hogy a nő és a férfi között házassági köteléken belüli szexuális kapcsolaton kívül bármely más szexuális aktus bűn, és kizár Isten jelenlétéből.

A reformátorként ismert aacheni püspök, Helmut Ders volt az első katolikus lelkész, aki követelte egyházától, hogy ismerje el a homoszexuálisokkal szemben elkövetett „bűneit”, mivel "lealacsonyította és kriminalizálta" őket.

Thomas Schüller kánonjogász szerint a német püspökök saját felelősségükre módosíthatják az egyházi munkajogot anélkül, hogy a Vatikánnak ehhez hozzájárulását kellene adnia. Valójában jelenleg a katolikus munkajog felülvizsgálata folyik. 

"A püspökök többsége és mindenekelőtt a nagyszámú főplébános, akiknek nap mint nap meg kell küzdeniük e törvény alkalmatlan voltával, azt akarják, hogy a személyes élettel kapcsolatos összes lojalitási kötelezettséget töröljék el"

- mondta Schüller.

(Zeit/Hetek)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!