„Felszentelte” első transznemű püspökét az amerikai lutheránus egyház
Megan Rohrer biológiai nő, aki férfinak tartja magát, és feleségével két gyermeket nevelnek
„Felszentelte” első transznemű püspökét az amerikai lutheránus egyház

Forrás: Twitter/Rafael Mandelman

2021. 09. 14.
Beiktatta első nyíltan transznemű püspökét az Amerikai Evangélikus Lutheránus Egyház egy San Franciscó-i ceremónia keretében, melyen 65 püspök és 150 pásztor vett részt. Meghan Rohrer a sacramentói székhelyű Sierra Pacific Zsinat feje lesz, amihez közel 200 kaliforniai és nevadai közösség tartozik.

A 41 éves biológiai nő a „he” és a „they” névmásokat használja, és feleségével, Laurellel két gyermeket is nevelnek. 

Rohrer történelminek nevezte májusi püspöki kinevezését, melyet az „Úr vezetésének” tart. 

A kétórás beiktatási ceremónián a „hölgy” azt a bibliai rész választotta felolvasásra, ahol Jézus egyik tanítványa egy eunukkal találkozik, majd megkereszteli őt, mintegy „utat törve az ősi időkben”. 

Az eseményen részt vett Noah Hepler „pásztor” is, aki a Queer Eye műsorban is megjelent, és Rohrer segítette át „meleg pásztorként megélt küzdelmein”. Hepler kijelentette, hogy nagyszerűnek tartja, hogy egy felekezetben, ahol mindig is nemet mondtak az LMBT-emberekre, most püspöki tisztséget tölthetnek be.

Rohrert a 2000-es évek közepén eltiltották attól, hogy vezető tisztséget töltsön be egyházában. Csak akkor engedett melegeket és leszbikusokat a „felszentelt” szolgálatba, ha cölibátusban maradtak. 2009 -ben azonban az egyház irányt váltott, és megszavazta, hogy megnyitja a szolgálatot az elkötelezett kapcsolatban élő meleg és leszbikus emberek előtt.

Az Újszövetségben azonban a püspöki követelmények ellentmondani látszanak a protestáns felekezet irányvonalának:

"Szükséges azért, hogy a püspök feddhetetlen legyen, egy feleségű férfi, józan, mértékletes, illedelmes, vendégszerető, a tanításra alkalmas; (1 Timóteus 3:2)

(Daily Wire/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!