Gyökeres irányváltás: megválasztotta első "transznemű" püspökét a lutheránus egyház
Megan Rohrer az LMBTQ-jogok lelkes képviselője
Gyökeres irányváltás: megválasztotta első "transznemű" püspökét a lutheránus egyház

Forrás: Youtube/Meghan Rohrer

2021. 05. 11.
Bibliai gyökereivel szögegyenest szembemenve az evangéliumi lutheránus egyház az amerikai Sieraa Pacific zsinaton a napokban a "transznemű" Megan Rohrert választotta meg püspökévé.

Rohrer eddig a San Francisco-i Grace lutheránus templom lelkésze volt, emellett káplánként segítette a helyi rendőrörs munkáját.

Az LMBTQ-jogok lelkes képviseletéről ismert utcai aktivizmuson, prédikációin és írásain keresztül. Több alkalommal megjelent a "Qeer Eye" televíziós sorozatban is, és a Time illetve a Cosmopolitan magazinok is közöltek róla portrécikket.

A püspök megtiszteltetésnek nevezte a kinevezést, és örömét fejezte ki, hogy Isten gyermekeként fogadja el a felekezet. Új kommunikációs szakembert is alkalmazna az evangélizációs tevékenység koordinálására. 

Rohrert korábbi közösségéből kitették, miután bejelentette, hogy leszbikus, a lutheránus egyetemen pedig sérelmezte, hogy hallgatótársai rászóltak, szabaduljon meg démonaitól.

A kampusz lelkésze azonban mellé állt, és bátorította a lelkészi pálya választására, amit el is fogadott és átjelentkezett egy LMBTQ-párti kampuszra. 

A püspök fennhangon hirdeti, hogy hangosan és dühösen ellene kell állniuk azoknak, akik azt képviselik, hogy vannak olyan emberek, akiket Isten nem tud szeretni.

A bibliahívő keresztények szerint Isten szereti az embert, amit azonban Ő bűnnek ítél, és ilyen az LMBTQ-életmód is, azt nem fogadja el. Azért hajol le az emberhez, hogy segítsen neki elhagyni törvénye elleni életmódját, hogy tisztaságban, szentségben élhessen Vele.

A kinevezés már csak annak a fényében is érdekes, mert az Újszövetség egyértelműen meghatározza a püspökség feltételeit:

"Szükséges annakokáért, hogy a püspök feddhetetlen legyen, egy feleségű férfiú, józan, mértékletes, illedelmes, vendégszerető, a tanításra alkalmatos; (1 Timóteus 3:2)

A mostani döntéssel úgy tűnik, a lutheránus egyház amerikai szögegyenest megy szembe alapító elvével, a Sola Scripturával, azért, hogy az aktuális kultúrához és korszellemhez igazodjon.

(AP News/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!