"Helyre kell állítani a fair playt" - megelégelték a tinilányok, hogy transzneműekkel kell versenyezni
Trump volt államügyésze támogatta a pert, a Biden-adminisztráció azonban kihátrált mögüle
"Helyre kell állítani a fair playt" - megelégelték a tinilányok, hogy transzneműekkel kell versenyezni

Forrás: Youtube/Fox News

2021. 03. 03.
Tavaly februárban három amerikai tinilány pert indított, hogy a lánysportokba ne versenyezhessenek biológiai férfiak Connecticutban. Trump igazságügyi minisztériuma támogatta a pert, azonban a Biden-adminisztráció nemrég bejelentette, visszavonja azt. 

A pert három középiskolás lány és szüleik indították tavaly év elején a Connecticut Interscholastic Athletic Conference (CIAC), ellen, mely megengedte, hogy a lányok versenyein fiúk is induljanak és díjakat nyerjenek. Selina Soule-t, Alanna Smith-t, és Chelsea Mitchellt az Alliance Defending Freedom szervezet képviselte, mely szerint

a tinilányoktól megfosztották a magasabb szinteken való versenyzés lehetőségét, mivel minden díjat a biológiai fiúk vittek haza. 

A három lány egyike, Alana Smith ügyvédével,  Christiana Holcombbal nyilatkozott a Fox Newsnak az eset kapcsán, kritizálva a kormány döntését, és leszögezve:

"Helyre kell állítani a fair playt a sportunkban iss minden más női sportágban... a biológiai férfiak ezt akarják elvenni tőlünk."

Az ügyvéd szerint a nők jogi védelmének "kibelezése" nem korlátozódik a connecticuti esetre: "a Biden-kormány még most is az úgynevezett egyenlőségi törvényt szorgalmazza, amely figyelmen kívül hagyja a férfiak és a nők közötti valós fizikai különbségeket, és veszélyezteti a nők magánéletét, a női hajléktalanszállókat, és igen, nemzeti szinten még a női sportokat is."

A tinisportoló felhívta a figyelmet arra,  hogy észre kellene venni mennyi lehetőségtől esnek el a biológiai nők amiatt, hogy biológiai férfiak ellen kell versenyezniük

“Sok napon keresztül sok órát edzünk azért, hogy az állam legjobbjai, és a régió legjobbjai legyünk, és ezek a biológiai férfiak elveszik tőlünk azt, amit igazán megérdemelnénk."

Alana hozzátette, a transzneműek bevonásával tudja, hogy nem számít, milyen keményen dolgozik, nem fog tudni a csúcsra kerülni.

(Daily Wire/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!