Fellebbezett Kaleta Gábor, enyhítést kérnek
A volt perui nagykövet ügyében elsőfokon felfüggesztett börtönt és 540 ezer forint büntetést ítéltek
Fellebbezett Kaleta Gábor, enyhítést kérnek

Forrás: Youtube/M1-Híradó

2020. 07. 08.
A HVG értesülései szerint Kaleta Gábor volt perui nagykövet védője fellebbezett a bírósági ítélet ellen, melyben a volt diplomatát egy év felfüggesztett börtönbüntetésre és 540 ezer forintos pénzbüntetésre ítélték több mint 19 ezer pedofil kép birtoklása miatt. 

A fellebbezést követően az ügy másodfokon folytatódik tovább. A Fővárosi Törvényszék az Index megkeresésére már arról írt, hogy a vádlott védője enyhítésért fellebbezett. Az ügyészség az elsőfokú ítéletet elfogadta, miután Kaleta beismerte a tettét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. 

Kaleta Gábor pedofilbotrányát még februárban hozta nyilvánosságra az Index, a diplomata a hatóságok előtt 2019 tavaszán bukott le, amikor egy nemzetközi pedofilhálózatot göngyölítettek fel az amerikai hatóságok.

A hazai és nemzetközi pedofil bűncselekményekről és az azok elleni hatósági küzdelemről a Hetek pénteken megjelenő számában részletesen is olvashatnak. 

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook-oldalunkon megteheti:

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!