hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A pedofilkirály bukása
Jeffrey Epstein botrányos élete és titokzatos halála

2019. 08. 15.
Jeffrey Epstein kormányfők, elnökök barátja volt, miközben luxusotthonaiban és privát szigetein kiskorú lányokkal kereskedő szexhálózatot működtetett. Most pedig rejtélyes módon meghalt, és úgy tűnik, az elitben senki sem ártatlan.

A #MeToo-kampány alapjául szolgáló ügyek is eltörpülnek a nemrég napvilágra került botrány árnyékában, ami Jeffrey Epstein milliárdos üzletember körül robbant ki. Amerika egyik leggazdagabb embere évtizedek óta kislányok akár százait ronthatta meg, és futtatta őket egy profin kidolgozott, a nemzetközi elitbe beszivárgó pedofil szexrabszolga-hálózaton keresztül. Hosszú ideig elkerülte a felelősségre vonást, ám július elején letartóztatták.

A manhattani börtönben, ahol Epsteint fogva tartották, állítólag semmi önpusztításra alkalmas tárgy nem volt a férfi magáncellájában, mégis eszméletlenül találták, és már nem tudták újjáéleszteni. Az összeesküvéselmélet-gyárak gőzerővel ontják magukból vad elképzeléseiket, hogy ki állhat az esetleges gyilkosság mögött; illetve, ha öngyilkos lett, hogy tette, ki segített neki?

A konteók kreátorainak egyrészt könnyű dolga van: Epstein számtalan barátot és ellenséget is szerzett magának botrányos élete során, másfelől mégsem annyira egyszerű a képlet, hiszen a bűnöző milliárdos baráti körébe a politikai és egyéb érdekszférák széles palettájáról is tartoztak neves emberek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!