Már műholdelhárító atomfegyvere is van Oroszországnak, figyelmeztet a Fehér Ház
Az eszköz a Földön viszont fizikai pusztítást nem tud végezni a tisztviselők szerint
Már műholdelhárító atomfegyvere is van Oroszországnak, figyelmeztet a Fehér Ház

Illusztráció(Forrás: Shutterstock/3Dsculptor)

2024. 02. 16.
A Fehér Ház hivatalosan is megerősítette, hogy Oroszországnak sikerült szert tennie egy újonnan kifejlesztett fegyverre, amely a műholdak semlegesítésére szolgál, de nem okozhat közvetlenül fizikai pusztítást a Földön.

John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője ennek kapcsán elmondta, hogy az amerikai hírszerzés információi szerint Oroszország megszerezte az ehhez szükséges katonai képességeket, de a fegyver jelenleg nincs működőképes állapotban.

Az amerikai tisztviselők jelenleg elemzik a rendelkezésükre álló információkat, és konzultáltak a szövetségesekkel és partnerekkel az ügyben.

„Először is, ez nem egy aktív eszköz, amelyet már telepítettek volna, és bár Oroszország törekvése erre a bizonyos (katonai) képességre vonatkozóan aggasztó, nincs közvetlen fenyegetés senki biztonságára nézve”

 - mondta Kirby. „Nem egy olyan fegyverről beszélünk, amelyet az emberek megtámadására vagy fizikai pusztításra lehetne használni itt a Földön.”

(AP News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!