Evakuálják az oroszokat a gázai övezetből
Evakuálják az oroszokat a gázai övezetből

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 05. 20.
Elrendelte Oroszország és a FÁK-tagállamok távozni kívánó állampolgárainak a Gázai-övezetből való evakuálását csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

Az orosz jogi információs portálon közzétett rendeletében Putyin arra utasította a rendkívüli helyzetek minisztériumát, hogy a külügyminisztériummal egyeztetve szállítsa Moszkvába mindazokat, akik erre bejelentik igényüket. A kimenekítés időpontjáról és módjáról a diplomáciai tárcának a rendkívüli helyzetek minisztériuma mellett a Külső Hírszerző Szolgálattal (SZVR) kell egyeztetnie.

"Az orosz kormánynak meg kell hoznia a rendelet végrehajtásához szükséges intézkedéseket"

- állt a dokumentumban.

A lépést a rendelet azzal indokolja, hogy a Gázai övezetben hirtelen megromlott a helyzet a Hamasz terrorszervezet támadásainak és az arra válaszként érkező izraeli katonai műveletek következtében.

Az Izrael és a Gázai övezet közötti határon már második hete feszült a helyzet. A Hamász iszlamista palesztin terrorszervezet Gázából rakétákkal támadja Izrael területét, az izraeli védelmi erők pedig válaszul ellencsapásokat mérnek az övezetben a terrorista célpontokra.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!