Erdogan amerikai zsidó vezetőknek elmondta, hogy Izraelbe tervez látogatni
Más érdekes kijelentései is voltak a török elnöknek
Erdogan amerikai zsidó vezetőknek elmondta, hogy Izraelbe tervez látogatni

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 09. 20.
Recep Tayyip Erdogan török elnök amerikai zsidó vezetőknek elmondta, hogy a zsidó államba kíván ellátogatni a jövőben, ami a két ország közti kapcsolatok rendezésének újabb jele lehet. De más érdekes dolgokat is mondott még.

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

A hétfői megbeszélést a török nagykövetség és az Amerikai Zsidó Szervezetek Elnöki Konferenciája rendezte meg New Yorkban.

Erdogan a hivatalos egyeztetés során az amerikai zsidó szervezetek vezetőinek elmondta, hogy szerinte az antiszemitizmus

„emberiség elleni bűncselekmény”.

De a török vezető arra is kitért, hogy Izraelbe akar utazni a jövőben, arról viszont nem árult el részleteket, hogy pontosan mikor kerülhet sor a történelmi jelentőségű látogatásra, mely újabb lépést jelentene a két állam közti kapcsolatok rendezése felé.

Ahogy arról korábban írtunk, Izrael és Törökország megállapodott a diplomáciai kapcsolatok teljes körű helyreállításáról. A döntés Yair Lapid miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan török elnök telefonos egyeztetése után született meg.

Törökország még akkor hívta vissza nagykövetét a zsidó államból, és szólította fel az izraeli nagykövetet a távozásra, amikor 2018 májusában az izraeli-gázai határon zajló megmozdulások során több tucat palesztin vesztette életét.

Ekkor a török és az izraeli vezetők kölcsönösen bírálták egymást. Erdogan „gyerekgyilkosnak” nevezte Izraelt, Benjámin Netanjahu akkori miniszterelnök pedig kurd civilek legyilkolásával vádolta Erdogant.

Ezután kezdett hivatalosan is elhidegülni egymástól a török és a zsidó állam.

(IsraelNationalNews/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!