„Elutasítja az emberiség természetes alapjait” - Ferenc Pápa keményen nekiment a cancel culture-nek
„Elutasítja az emberiség természetes alapjait” - Ferenc Pápa keményen nekiment a cancel culture-nek

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 01. 11.
Ferenc pápa veszélyes ideológiai gyarmatosításnak nevezte az eltörlés kultúráját (cancel culture) 183 ország diplomatái előtt a "világ helyzetéről" szóló éves vatikáni beszédében hétfőn, mely során a Covid-19 elleni vakcinákkal kapcsolatos ideológiai alapú félretájékoztatást is elítélte.

NE MARADJON LE! Szerda éjfélig tart előfizetői nyereményakciónk, amelyben többek között egy vadonatúj AUTÓ is gazdára talál. Rendelje meg hozzáférését ide kattintva!

Bár Ferenc pápa nem említett konkrét példákat az eltörlés kultúrájára, kiemelte, hogy az "egyvágányú gondolkodás" megkísérli tagadni vagy újraírni a történelmet a mai értékek alapján.

Hozzászólásában a pápa a cancel culture-t "az ideológiai gyarmatosítás egyik formájának" nevezte, amely „nem hagy teret a véleménynyilvánítás szabadságának”.

"A ’cancel culture’ számos körbe és közintézménybe hatol be, melynek eredményeképp

a döntéseket egyre inkább egy olyan gondolkodásmód diktálja, ami elutasítja az emberiség természetes alapjait és az sok ember identitását alkotó kulturális gyökereket”

– szögezte le a katolikus egyházfő. 

Ferenc pápa hozzátette, kifejtette, hogy az eltörlés kultúrája „a sokféleség védelmének leple alatt” végül „minden identitástudat felszámolását jelenti”.

Beszédében az egyházfő elítélte a COVID-19 vakcinákkal kapcsolatos "alaptalan" ideológiai félretájékoztatást és az oltás erkölcsi felelősségét hangsúlyozta.

A pápa beszéde alig egy héttel azután hangzott el, hogy aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy sokaknál a háziállatok foglalták el a gyermekek helyét.

"Az egoizmus egyik formájának tanúi vagyunk napjainkban. Azt látjuk, hogy vannak, akik egyáltalán nem akarnak gyermeket. Néha egyet vállalnak, többet nem,

de vannak kutyáik és macskáik, amelyek elfoglalják a gyermekek helyét. Nevethetnek rajta, de ez a valóság"

- fogalmazott akkor a katolikus egyházfő.

(Insider/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!