Elon Musk meghétszerezte vagyonát, így ő a világ leggazdagabb embere
Musk az Amazon alapítóját "fosztotta meg trónjától", cége, a Tesla pedig a Facebookot is lehagyta a tőzsdén
Elon Musk meghétszerezte vagyonát, így ő a világ leggazdagabb embere

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 01. 08.
Elon Musk nettó vagyona 2021. január hetedikén 188 milliárd dollárra gyarapodott, így most már elmondhatja magáról, hogy nincs nála gazdagabb ember a világon. A Tesla főnöke az Amazon alapítóját, a nagyjából 184 milliárd dolláros nettó vagyonnal rendelkező Jeff Bezost taszította le a trónról, aki 2017 óta vezette a leggazdagabb embereket számon tartó listát.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Rekord magasra emelkedett csütörtökön a Tesla részvényeinek ára, ennek volt köszönhető, hogy a vállalat tőzsdei értéke első alkalommal haladta meg a Facebook értékét is. Elon Musk vállalatának tőzsdei értéke 769 milliárd dollár volt, míg Mark Zuckerberg cége 765 milliárd dollárt  ért.

Bloomberg elemzői számolták ki, hogy Musk vagyona ezzel már 188 milliárd dollár (55 billió forint) felett járhat,

így  Jeff Bezos lénytelen beérni a második leggazdagabb ember titulussal.

Ez óriási fordulat, hiszen 2020 januárjában még „csak” 27 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezett Musk, amivel éppen, hogy befért a világ 50 leggazdagabb embere közé. A Tesla részvényeinek árfolyama a kilencszeresére emelkedett a tavalyi esztendőben.

Musk júliusban vált a világ hetedik leggazdagabb emberévé, Bill Gates-t a korábbi leggazdagabb embert, pedig novemberben utasította maga mögé. 

Még decemberben írtunk a tavaly év nagy gazdasági nyerteseiről. Amiből kiderül, hogy a gyógyszergyárak mellett van több olyan nagy cég is, amely az előző négy év átlagához képest összességében legalább 85 milliárd dollárral mutat majd ki több nyereséget. Ezek között a legnagyobb növekedést a Visa (52 százalék), a Microsoft (33 százalék), a Pfizer gyógyszergyártó (31 százalék), az Intel (30 százalék) és a Facebook (28 százalék) mutatta ki.

(Hetek/Bloomberg)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!