Egy másik magyar-izraeli tinilányt is túszul ejtett a Hamasz
Magyar származású apja eltűnt, a lányt és édesanyját pedig Gázába vitték a terroristák
Egy másik magyar-izraeli tinilányt is túszul ejtett a Hamasz

Forrás: A család felvétele/Hetek

2023. 10. 30.
A Hetek információi szerint egy másik magyar-izraeli tinédzserlányt és édesanyját is elhurcolták Gázába a Hamasz dzsihadistái, amikor október elején rajtaütöttek a kibucon, ahol éltek. A szintén magyar-izraeli édesapáról sajnos a támadás óta nincs hír, őt eltűntként tartják számon. A hozzátartozóktól úgy értesültünk, a terrortámadásnak magyar állampolgárságú áldozata is van. 

Frissítés: A hozzátartozó azt az információt kapta, hogy vele és eltűnt bátyjával ellentétben, a harmadik testvérüknek nem volt meg a magyar állampolgársága, habár édesapjuk magyar volt.

Most először adott interjút a magyar-izraeli állampolgárságú Osnat Weiss, akinek a családjából többen is a Be'eri kibucban laktak, azon a településen, ahol az egyik legkegyetlenebb mészárlást rendezték az országba beözönlő terroristák. Egyik bátyját, Ilant a támadás óta nem látták, őt eltűntként tartják nyilván, míg a feleségét (Shiri) és 18 éves lányát (Noga) túszként vitték Gázába a Hamasz dzsihadistái. A szülők másik két, idősebb lányát viszont épségben sikerült kimenteni a kibucból, ők egy másik lakásban húzták meg magukat.

Osnat másik bátyját, Amirt (aki az állítása szerint szintén magyar állampolgár) a feleségével együtt megölték a terroristák az otthonukban.

A Hetek úgy tudja tehát, hogy a Hamasz terrortámadásának van magyar áldozata. 

Lapunk megkereste az ügyben a Külügyminisztériumot is, amint kapunk választ tőlük, frissítjük cikkünket. 

A hozzátartozóval készült teljes interjút a Hetek pénteken megjelenő lapszámában olvashatják. 

A múlt héten a Hetek adta hírül elsőként, hogy a Hamasz két magyar-izraeli kislányt is túszul ejtett a terrortámadások során, lapunk exkluzív interjút készített az anyával, akinek elvitték a gyermekeit. A Külügyminisztérium azóta közölte: összesen négy magyar érintettségű túszról tudnak, de magyar áldozatról nem. 

 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!