Külügyminisztérium a Heteknek: magyar állampolgárokat ejtett túszul a Hamasz
Két kislányt: a 8 éves Ellát és a 15 éves Dafnát
Külügyminisztérium a Heteknek: magyar állampolgárokat ejtett túszul a Hamasz

Forrás: A család fényképei.

2023. 10. 26.
Megerősítette a Hetek megkeresésére a Külügyminisztérium, hogy valóban túszul ejtett két magyar állampolgárt a Hamasz palesztin terrorszervezet: a nyolcéves Ellát és a tizenötéves Dafnát. Arról azonban továbbra sem tudnak, hogy lenne magyar áldozata a dzsihadista terrortámadásoknak. 

A Hetek interjút készített azzal a magyar-izraeli állampolgárságú anyukával, akinek két lányát október 7-én a Hamasz terroristái elraboltak volt férje otthonából.

A beszélgetés nyomán megkerestük a Külügyminisztériumot, kérdéseinkre Paczolay Máté külügyi szóvivő a következő tájékoztatást adta

"Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az édesanyával, valamint az izraeli hatóságok által létrehozott különleges munkacsoporttal. A gyerekek magyar-izraeli kettős állampolgárok és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiszabadulhassanak, de a biztonsági szempontokra való tekintettel nem áll módunkban több részletet megosztani a nyilvánossággal. A terrortámadásnak továbbra sincs magyar áldozata."

Az anyukával készült interjút a Hetek pénteken megjelenő lapszámában olvashatják

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!